Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Евродепутатът Евгени Кирилов внесе предложение за нов параграф в доклада за напредъка на Турция, по повод изявлението на Ердоган
Четвъртък, 12 Декември 2013 09:40

Евродепутатът Евгени Кирилов внесе предложение за нов параграф в доклада за напредъка на Турция, по повод изявлението на Ердоган Избрана

Оценете
(0 гласа)
Българският депутат от Групата на прогресивния алианс на социалисти и демократи в Европейския парламент - Евгени Кирилов внесе предложение за нов параграф към проекта за резолюция относно тазгодишния доклад за напредъка на Турция към ЕС, в отговор на изявлението на турския министър председател Ердоган в Кешан, това съобщиха от офиса на Евгени Кирилов. Текстът на предложението гласи: [Европейският парламент,] вземайки под внимание някои непремерени иредентистки изявления на министър-председателя Ердоган, призовава турските власти да се въздържат от провокативна реторика по отношение на региони в съседни страни, която би имала дестабилизиращ ефект върху добросъседските отношения със страни членки на ЕС, както и по отношение на някои страни от Западните Балкани.
Проекторезолюцията ще бъде разгледана в Комисията по външни работи и гласувана в пленарна зала в началото на следващата година. 
Европейският парламент всяка година приема резолюции относно докладите за напредъка на страните-кандидатки за членство в ЕС, в които дава оценка за процесите и тенденциите в съответната държава. Евгени Кирилов всяка година внася поправки по важните въпроси от двустранните отношения. 
По негова инициатива в предишните доклади бяха включени текстове за обезщетение на българските тракийски бежанци от Турция, както и за възстановяване на собствеността на имоти на българската патриаршия в Истанбул.
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1868 пъти