Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон04222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Георги Гергов: Листата на БСП е добра и балансирана
Неделя, 16 Март 2014 11:53

Георги Гергов: Листата на БСП е добра и балансирана Избрана

Оценете
(3 гласа)

Листата, с която БСП ще се яви на изборите за Европейски парламент   е добра и балансирана,  това коментира председателят на ГС и ОблС на БСП – Пловдив Георги Гергов. Личностите в нея  са доказали се в своята професионална сфера професионалисти, сред тях са водещи лица в БСП и левицата, както и неоспорими експерти, представители на гражданското общество като проф. Андрей Пантев и  политическия антрополог Достена Лаверн, допълни той.

         За първи път в листата, в първата десетица има трима пловдивчани и това е   ясен знак за значимостта на Пловдив. Това са Достена Лаверн, журналистът от вестник Дума Александър Симов, който бе и в листата на БСП в Пловдив и на преминалите избори за  Народно събрание и Ия Петкова – Гурбалова, която е   директор на филиала на НПИ «Димитър Благоев» в Пловдив.

Предстои ни, в рамките на кампанията да върнем отново в обществото въпросите за водената от БСП европейската политика като единствен  път за постигане на нашите национални цели, за социално-икономически напредък и повишаване на заетостта,  за намаляване на бедността и  развитие на общините , каза лидерът на социалистите в Пловдив и областта.

В този смисъл единодушната подкрепа на Националния съвет на БСП Сергей Станишев да е  водач на листата е подкрепа за него и като Президент на ПЕС и единствен до този момент политически лидер поел отговорност да изведе политиките на партията  и  продължи  усилията, започнати от  БСП  да върне България на хората, да отстояваме националните интереси в Европейския съюз и да работим за  просперираща и справедлива България, категоричен е Георги Гергов.

 

Пресцентър  ОблС на БСП Пловдив

 

Прочетена 1959 пъти