Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт06252024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Георги Гергов: Социалистите в Пловдив сме единни
Неделя, 26 Януари 2014 16:12

Георги Гергов: Социалистите в Пловдив сме единни Избрана

Оценете
(1 глас)
Днес, на нашия най-висш форум излизаме с ясната убеденост, че социалистите в Пловдив сме единни и ще биев в една посока за спечелването на Европейските избори. 
Това каза пред делегатите на партийната конференция лидерът на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов. Форумът прие отчетните доклади на Изпълнителното бюро и Групата общински съветници, утвърди номинираните от районните конференции кандидати за евродепутати и гласува решения за работата на градската партийна организация. Делегатите обсъдиха спокойно ситуацията с гражданската инициатива АБВ и декларираха, че паралелна листа в този момент не помага на БСП. Няма брат, няма сестра, има само БСП – категоричен беше и председателят Георги Гергов. В заключителното си слово той постави целите и задачите пред градската структура като акцентира върху личната отговорност в предстоящата кампания. Нашите амбициите са да съхраним добрите резултати от вота за национален парламент, след това да имаме и червен кмет в Пловдив, заяви Гергов, а залата го аплодира. Председателят на БСП изтъкна още значението на предстоящите избори. От тях зависи кабинетът и бъдещето на България, затова ще направим всичко възможно да имаме качествена листа и да постигнем максимален резултат, обясни Георги Гергов. В Пловдив с най-много номинации е лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, следван от настоящата евродепутатка Илияна Йотова, пловдивчанката Ия Петкова –Гурбалова, 
бившия член на ЕП Атанас Папаризов и експарламентариста Георги Пирински. Те са предложени от шестте районни конференции в града, които приеха и декларации в подкрепа ръководството на БСП. Окончателно листата ще подреди Националният съвет на социалистите, който ще определи и места за граждански квоти, обясни заместник-председателят на ИБ на БСП Димитър Дъбов. Той поздрави делегатите на форума от името на Сергей Станишев.Специални гости на днешния форум бяха всички пловдивски председатели на партии от формата Коалиция за България. 
 
Нина Чавдарова 
Пресцентър на БСП - Пловдив
 
Прочетена 2257 пъти