Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Георги Пирински пред жители на гр. Баня: Тези избори ще оставят статуквото или ще променят Европа
Сряда, 30 Април 2014 22:22

Георги Пирински пред жители на гр. Баня: Тези избори ще оставят статуквото или ще променят Европа Избрана

Оценете
(1 глас)

С жителите на град Баня се срещна кандидатът за евродепутат от КБ Георги Пирински тази вечер. Близо два часа продължи разговорът на европейска тематика.

Тези избори се коментират в контекста на това кой ще е първи, кой – втори,  коя партия колко представители ще има в ЕП, анализира предизборната ситуация бившият председател на Народното събрание. Според него така се губи основният въпрос, който е дали ще се задържи статуквото в Европейския съюз или ЕС ще се развива в друга посока. Сега Европа се развива чрез съкращаване на бюджетните разходи и орязване на социални права. Тази политика ние преживяхме през последните 4 години с правителството на ГЕРБ, припомни Георги Пирински . Той посочи, че европейските социалисти предлагат промяна,  защото в този вид Европейската комисия не работи за хората, а  за банките и корпорациите.

Какво ще спечели България, ако социалистите победят на 25 май?- попитаха гражданите. Печелим ЕК начело с Мартин Шултц, който е изключителен приятел на страната ни,  социалистическо мнозинство в ЕП, чиито  решения са важни за чаканите у нас промени, и справедливо отношение към българската държава, отговори екс шефът на родния парламент. 

Георги Пирински обеща да се върне в гр. Баня, след като бъде избран за член на ЕП. Ще дам конкретен отговор на всеки въпрос, който обсъждахме днес, ще отчета всеки свой ангажимент, обяви той. По думите му политиците трябва ясно да осъзнават,  че доверието и подкрепата на гражданите са огромната отговорност и задължение. Ние с колегите от листата с №15 знаем, че ще бъдем в ЕП именно с вашите гласове, затова вие имате право на пряк контрол върху всеки от нас, заяви Пирински, а хората го аплодираха.

Нина Чавдарова 

 

Прочетена 1816 пъти