Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика ГЕРБ отказа мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то Народно събрание
Петък, 25 Юли 2014 09:36

ГЕРБ отказа мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то Народно събрание Избрана

Оценете
(0 гласа)
Президентът Росен Плевнелиев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на ПП ГЕРБ, а председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отказа и върна мандата. „Искам да информирам обществеността, че в рамките на конституционна процедура днес връчвам мандат за съставяне на правителство в 42-то Народно събрание на най-голямата парламентарно представена политическа сила, а именно ПП ГЕРБ. С писмо и съгласно Чл. 99, Ал. 1 от Конституцията ПП на ГЕРБ излъчи за кандидат за министър-председател Бойко Борисов, председател на ПП ГЕРБ. На база на това писмо аз връчвам мандат и възлагам на Бойко Борисов да състави правителство”, посочи държавният глава.
„Във връзка с връчения от мен мандат за съставяне на правителство получавам отказ за съставяне на правителство от Бойко Борисов”, добави Плевнелиев. Той уточни, че ПП ГЕРБ няма да състави правителство в рамките на 42-то Народно събрание и връща мандата.
Утре по конституционна процедура президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандата на втората по големина парламентарно представена политическа сила – Коалиция за България.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1878 пъти