Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика ГЕРБ ПАК БЯГАТ ОТ ЧАС
Четвъртък, 17 Юли 2014 09:30

ГЕРБ ПАК БЯГАТ ОТ ЧАС Избрана

Оценете
(0 гласа)
ГЕРБ няма да влезе в пленарната зала, актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса не беше гласуван по време на съвместното заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм, бюджет и финанси и здравната комисия. Причина стана отказът на Коалиция за България да гласува изменението на държавния бюджет, а само този на бюджета на Здравната каса. Това провокира заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, която припомни, че ГЕРБ са влезли в зала именно да се вземе решение по тези два въпроса, но сега се протакват, като според нея причината е да се удължи живота на кабинета „Орешарски”. „Търсете си отново „Атака”, заяви Цачева.  .
След края на заседанието Цецка Цачева заяви, че ГЕРБ повече няма да влзе в стая. Тя изтъкна, че те няма какво повече да правят там, тъй като дневния ред е изчерпал уговорения седмичен. „Предложиха разделно приемане на двата закона – нещо, което е нонсенс. При това положение от ГЕРБ няма да ставаме повече заложници на приемане на ангажименти при президента и неизпълнение на тези ангажименти”, подчерта Цачева. Тя отново призова управляващите да търсят „Атака”, за да направят кворума и да приемат актуализацията на бюджета на правителството. Според ГЕРБ единствената причина за тези действия на „Коалиция за България” е протакане на оставката на правителството. „Това е подигравка не само с опозицията, но и с българския народ", обясни тя, а на въпрос дали все пак е възможно да влязат в зала, ако след заседанието на ПГ на Коалиция за България вземе друго решение, Цачева отвърна, че не очаква това да се случи и прогнозира, че управляващите "пак ще измислят нещо", за да протакат.
В съобщение до медиите, народните представители от Коалиция за България, членове на комисиите по икономика, бюджет и финанси и здравеопазване изпратиха позицията, в която се говори за това, че потвърждават позицията си, че ще изпълнят заявения ангажимент за актуализация на бюджета на НЗОК и държавния бюджет. Те подкрепят предложението, внесено от Министерски съвет за осигуряване на допълнителни средства за здравеопазване в размер на 225 млн.лв. Съзнавайки отговорността за поддържане сигурността на банковата система и разрешаването на проблема с КТБ, настояваме за актуализация на държавния бюджет с 1,7 млрд. лв за изплащане на гарантираните със закон депозити на фирми и граждани в размер до 100 000 евро, се посочва още в позицията им. 
 
Прочетена 2114 пъти