Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед03032024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика ГЕРБ ще обмислят вот на недоверие за конкретна политика на правителството, вместо за цялостна
Сряда, 18 Септември 2013 11:44

ГЕРБ ще обмислят вот на недоверие за конкретна политика на правителството, вместо за цялостна Избрана

Оценете
(0 гласа)
ГЕРБ ще обмислят вот на недоверие за конкретна политика на правителството, вместо за цялостната политика. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Борисов обясни, че днес ще обсъди с колегите си от парламентарната група дали вотът на недоверие, който планират да внесат в четвъртък, да не е за цялостна политика, а за отделен сектор. Причина за преформулирането на вота е изказвания на лидери в Реформаторския блок, според които вот за цялостна политика ще даде комфорт на правителството от 6 месеца, в които няма право да се внася нов вот. „От това, което чух снощи от Радан Кънев, че с пълен вот за 6 месеца обслужваме БСП, това е много тежък упрек към нас и не мога да го допусна. Меглена Кунева е казала, че е по-добре с няколко частични вота на недоверие да се работи и да не се дава този комфорт от 6 месеца. Обадиха ми се няколко души от протестна мрежа. Най-малкото, което ще направя, е да го премисля с колегите. При всички случаи остава за четвъртък”, обясни Борисов. 
На въпрос защо не са премислили това преди обявяването за внасяне на вот за цялостна политика Борисов обясни: „Помислихме го. Когато направим няколко вота девалвира този инструмент – вот на недоверие, и ставаме такива, каквито бяха те в предишното управление – правеха вотове на доверие, които не минаваха и само се губеше време”. „Във всяка една тема ние можем да искаме вот на недоверие и то достатъчно обосновано. Всички сектори са слаби. Тук говорим за много слаби и по-малко слаби. Това днес, което се случва с назначението на зам.-министър на инвестиционното проектиране. Разбираме, че е политическо назначение, но това е много строго експертна дейност. Вчера се махат шефката на ДНСК, защото разрушиха веселите села, които бяха в чашите на язовира. В момента третата партия маха кадрите на първата партия, има ли логика и морал в това?’, коментира Борисов. 
„Искам да се съобразя и с останалите опозиционни партии. Ще говоря с колегите още веднъж”, заяви той. 
На въпрос как ще коментира притесненията на президента Росен Плевнелиев за тежка политическа криза Бойко Борисов заяви: „Не мога да коментирам притесненията на президента, защото това са различни институции. Факт е, че има тежка политическа криза, поради това, че първата политическа сила, избрана от българите, не участва в управлението на страната”. Борисов сравни това с Шампионската лига и добави: „Това означава, че шампионът на България не участва в лигата. Не е логично това”.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1883 пъти