Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Лютви Местан: Призовавам ЕНП за принципност спрямо последните националистически изстъпления на представители на ГЕРБ
Четвъртък, 26 Септември 2013 10:24

Лютви Местан: Призовавам ЕНП за принципност спрямо последните националистически изстъпления на представители на ГЕРБ Избрана

Оценете
(0 гласа)
 През последния месец видяхме много политици от ЕНП, които критикуваха националистическата партия „Атака”. Призовавам - същата принципност да се прилага и спрямо последните националистически изстъпления на представители на ГЕРБ. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Вчера Лиляна Павлова говореше за турското или протурското правителство на България. Това е крайно националистическа реторика. По този въпрос ще направим специална декларация и ще се обърна към ЕНП, защото ден преди това Ирена Соколова от ГЕРБ е говорила в Перник за башибозука в лицето на ДПС. Слепи ли са от ЕНП, глухи ли са за тези думи, които отиват отвъд риториката на „Атака”, попита Местан. 
„Разбирате ли, доколко са изтървали нервите си, доколко са притеснени от собственото си неадекватно поведение, че вече се конкурират с „Атака” и на тема националистическа лексика”, добави той.
„Не мога да им се начудя. Лиляна Павлова прави впечатление на експерт, прави се на демократ. Не знам за поколенчески обременености ли става въпрос при нас, но от един член на ЕНП да чуете протурското или турското правителство, съчетано с изрази като „турските общини”, с които ще работи Джейхан Ибрямов, башибозук като израз, който се чува от Перник. Какво става тук, накъде вървим”, попита Лютви Местан.
Той каза, че не може да одобри поведението на „Атака”, които отсъстват от пленарна зала.
„Надявам се утре, когато Борисов и ГЕРБ-ерите изживеят опиянението от поредния си подвиг, да се обърнат към разума си и да се сетят, че българските граждани няма да кредитират оттук-нататък деструктивно поведение и да се върнат в пленарната зала, както и всички народни представители. Изключвам вариант, при който животът на един парламент да приключи не политически, а чрез елементарни политически тарикатлъци като проваляне на кворум. Това би било несериозно”, каза още Местан. 
„Кворумът зависи или от ГЕРБ, или от „Атака”, заяви Лютви Местан.
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2095 пъти