Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Лютви Местан: Решението за моята оставка е факт, приемам го, но не приемам начина, по който се взе
Събота, 26 Декември 2015 14:33

Лютви Местан: Решението за моята оставка е факт, приемам го, но не приемам начина, по който се взе Избрана

Оценете
(0 гласа)

Решението за моята оставка е факт, аз го приемам, но не приемам начина, по които се взе. Това каза пред журналисти в Момчилград бившият председател на ДПС Лютви Местан в Тюркян чешма в кирковското село Могиляне, предаде репортер на Агенция "Фокус". Местан коментира, че не е вярно, че е изнасял секретни документи от Народното събрание и всеки, който пожелае може да се поинтересува и да види дали е проявил дори любопитство към такива документи. „Ще бъда пределно публичен и съм публичен, както винаги съм бил. Това е отговорът на въпроса. Тезата, която се съдържа във въпроса ви е толкова вярна, колкото са верни и другите помии, които се изсипват върху мен. Бил съм изнесъл секретни документи. Влезте в секретния отдел на парламента да видите дали има мой подпис”, призова Местан.
Той коментира и слуховете, че на сватбата на дъщеря му, посланик на друга страна му е направил подарък кола за 300 000 евро, като неверни. „Защо е тази кампания? За да се прикрие очевадният факт за едно решение за изключването ми от партията и от снемането от ръководните позиции, което не се подкрепя от избирателите на ДПС. Решението е факт, приемам го, но не приемам нито начина, по който се взе, нито основния мотив, с който съм освободен от заеманите отговорни постове и съм изключен от партията”, заяви той.
Местан попита, защо е тази кампания и изрази мнение, че е, за да се прикрие очевидния факт за снемането му от позициите в партията, която не се приема от широката маса от представителите на ДСП. „Решението е факт, приемам го, но не приемам начина, по които се взе нито основният мотив и съм изключен от партията”, каза той. „Най-често повтаряната теза не от мен, а от хората, с които се срещам – дори осъденият на смърт има право на последна дума. За последните 19 години съм защитавал почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и в най-критични ситуации не съм позволявал да падне прашинка върху публичния му образ. Не знам с какво заслужих, дори без да ми се поиска официално оставката, да бъде свикано заседание, до което да нямам достъп”, посочи още той. 

ИА ФОКУС

Прочетена 2240 пъти