Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Мая Манолова: „БСП-лява България” е против оздравяването на КТБ с публични пари
Четвъртък, 30 Октомври 2014 12:40

Мая Манолова: „БСП-лява България” е против оздравяването на КТБ с публични пари Избрана

Оценете
(0 гласа)
Ние имаме ясна позиция – „БСП-лява България” е против оздравяването на КТБ с публични пари. Това заяви Мая Манолова от БСП лява България, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Ние сме за това да бъде приложен законът и в предвидените в него срокове да не се разтакава този въпрос, за да могат и вложителите да получат своите спестявания в техния гарантиран размер”, заяви Манолова.
„За мен като юрист е абсурдно с подобни решения да бъде правен опит да се променят закони, да се възлагат ангажименти на парламента и още по-малко да се възлагат ангажименти на БНБ, която е независима институция”, коментира Манолова. „Това, което прозира зад вчерашното решение, включително и опита на някои политически сили и ГЕРБ, и ДПС да разтакават решаването на проблемите около КТБ и да бъде отлагано прилагането на закона”, подчерта Мая Манолова и добави, че за БСП е неприемливо с публични пари да се решава проблема с тази банка. „Ако има пазарни решения – добре, но нека това се случи в предвидените срокове, защото хората си чакат парите, а освен това се създава усещане, че този въпрос се бави изкуствено, за да могат да бъдат извършени някои вътрешните операции”, посочи Манолова.
Тя обясни, че се създава впечатление, че въпроса с решаването на случая с КТБ ще се връзва с въпроса за съставяне на правителство, което по думите й е неприемливо и е против интересите на българските граждани и вложителите в КТБ.
На въпрос, че вчера ГЕРБ и ДПС са гласували заедно за КТБ и дали се очертава коалиция между тях, Манолова коментира, че в този парламент ще има много ясни разграничителни линии не само между това кои ще бъдат управляващи, но и опозиция, както и за т.нар. тематични коалиции. „Както самият лидер на ГЕРБ ги назова - той очаква тематични мнозинства по решаването на един или друг казус. Очевидно по случаят на КТБ тематичното мнозинство е ГЕРБ плюс ДПС”, каза още Мая Манолова.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2007 пъти