Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт11282023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Михаил Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани
Сряда, 11 Ноември 2015 13:39

Михаил Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани Избрана

Оценете
(0 гласа)

Медия

„Изборите някак си закриха това, което предстои на страната в следващата година. Очертава се един десен бюджет, който няма да даде нищо на българските граждани”. Това заяви на пресконференция след заседание на ИБ на БСП председателят на партията Михаил Миков. Той допълни, че се затвърждава тенденцията за нисък процент от БВП за преразпределяне през бюджета и даде пример, че в Европа,  се преразпределя средно 50 в условия на криза, а в България се колебаем в зоната 37-38%. „На този фон е явно социалното замразяване на редица плащания, свързани с хората, които най-тежко понасят последиците от кризата и които ще изпитат това социално замразяване в социалната част на бюджет 2016”, каза още Миков. Той припомни, че са очевидни увеличенията за разходи за отбрана и намалени средствата за образование, което очертава тежка безперспективност, отсъствие на отговорност за следващите години в правителството на Борисов. Според лидера на БСП всички тези въпроси са на фона на стремглаво увеличаване на външния дълг на страната – усвояване на кредити, без те да водят до някаква ясна политики, свързани с перспективите пред страната.

Михаил Миков заяви, че продължават да пристигат сигнали за изключително тежки нарушения, за кражба на избори. По думите му все повече сигнали пристигат и за полицията, която не е била неутрален участник в тези избори. Той добави, че под етикета борба срещу купуването на гласове са извършвани проверки и по анонимни сигнали, за да се дискредитират представители на БСП. „Прави впечатление, че не само БСП участва в тези процеси, което показва, че с тези избори беше сложен кръст не демокрацията у нас”, каза лидерът на левицата. Миков заяви още, че грешките и нередностите в секционните протоколи са добре организиран план и по отношение на струпване на референдума с местните избори за създаване на хаос и напрежение, в условията  на които да могат да се правят такива „грешки. "Когато от 11 стане 112 за ГЕРБ ясно е за каква грешка става въпрос”, заяви Миков. По думите му това е организиран механизъм за увеличаване на гласовете на ГЕРБ и намаляване на гласовете на политическите опоненти. Той подчерта, че много примери за това са били дадени и от други политически сили и са видни от сканираните протоколи на сайта на ЦИК.

Миков заяви, че изборите не са свършили. "Опитите да бъде забравена темата крият много тежки последици за легитимността на властта в България и на местно, и на национално равнище", категоричен бе той . Миков заяви, че от 5-6 месеца е бил насаждан този резултат, който е постигнат накрая, а после се говори за избирателна активност.

Отношенията в лявото пространство са въпрос на лява политика за хората

         Михаил Миков бе категоричен, че отношенията в лявото пространство са въпрос на лява политика за хората.  Той заяви, че БСП няма на всяка цена да прави сделки по повод на предстоящите избори. На призивите от други леви формации за обединение без условия Миков отговори, че те правят дясна политика на социално замразяване, която удря мнозинството от българските граждани, а искат обединение, за да може някой да седне на някой стол, пък бил той и президентски. „Това не е честно пред избирателите на тези парии, чиито лидери така разбират политиката на сделкаджйството, няма значение с кого – в ляво и в дясно, за да стане нашето", заключи Михаил Миков. 

Председателят на БСП заяви, че е взето решение групите на БСП в общинските съвети да поканят на разговори избраните съветници от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ там, където партиите са участвали самостоятелно на базата на споразумение в коалицията, а също така и представители от АБВ, от Движение 21 за обсъждане на лява местна политика в съответния общински съвет. „Разговорът е за евентуално сътрудничество по провеждане на политика, а не пазарлък за постове, който в този момент се развива, където е силна аритметиката, а не политиката”, поясни председателят на БСП. Той се обърна и към избраните съветници от другите партии, които споделят, че е необходима друга политика в общините, да набележат и свои приоритети, свои предложения, тъй като съветниците на левицата са отворени за приемане на такъв тип предложения, които да влязат в основата на политическо сътрудничество в местните парламенти. „Това е тест за политиката, която ще се провежда в съответните общински съвети”, добави Миков. 

Прочетена 2371 пъти