Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Миков поиска от президента стенограмите от консултациите за КТБ и държавните финанси
Вторник, 16 Септември 2014 15:08

Миков поиска от президента стенограмите от консултациите за КТБ и държавните финанси Избрана

Оценете
(0 гласа)
Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков поиска от Президента достъп до стенограмите от консултациите за Корпоративна търговска банка и финансовото състояние на държавата.
 
В заявление за достъп до информация, адресирано до Росен Плевнелиев, лидерът на „БСП лява България” иска да му бъдат предоставени официални извлечения от стенограмите. Става въпрос за консултациите при държавния глава за КТБ, проведени с парламентарните партии на 29 юни, както и консултациите с парламентарните сили и изпълнителната власт за финансовото състояние на страната на 14 юли 2014 г.
 
„Консултациите бяха свикани спешно след кризата с КТБ и опитите за дестабилизиране на банковия сектор. На тях присъстваха: премиерът, представители на парламентарните партии, управителят и подуправителят на БНБ. Разговорите завършиха с общо становище, че банковата система е стабилна, а влоговете на гражданите и фирмите са гарантирани”, отбелязва Миков в заявлението.
 
Лидерът на левицата припомня, че за разсекретяване на стенограмата от това заседание от БСП многократно са настоявали, тъй като е имало разнопосочни информации за позициите, застъпени от присъстващите представители на партии. Това обуславя и обществения интерес от внасяне на яснота по въпроса за тези важни обществени теми. 
Прочетена 1839 пъти