Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт06252024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Областния съвет на БСП Пловдив гласува вот на доверие на своя председател Георги Гергов
Вторник, 14 Октомври 2014 08:17

Областния съвет на БСП Пловдив гласува вот на доверие на своя председател Георги Гергов Избрана

Оценете
(0 гласа)

Областниятсъвет на БСП  Пловдив отказа да приеме оставката на лидера на  пловдивските социалистите и му гласува доверие да продължи да ръководи структурите в  област Пловдив. С 61 гласа за и 2 въздържали се  членовете на областния съвет решиха, че  Георги Гергов трябва да продължи да бъде  техен председател.

В  самокритичен тон премина заседанието на областния съвет, на което бяха отчетени резултатите от преминалите парламентарни избори. БСП в Област Пловдив има с над 5 % по-висок резултат  от средния за страната. Загубата  на левицата е  най-тежката, но за нея отговорност носим всички, бе  мнението на представители на една от общините, в които БСП е първа политическа сила – Садово. Според тях предстои тежък период  и емоционални и прибързани решения не са полезен ход.

 Зад позицията им  застанаха и  останалите представители от общините  от областта и районите на Пловдив. Те заявиха своята готовност при подадена от Георги Гергов оставка да последват примера му.

Битката на БСП тепърва започва, категоричен бе лидерът  на социалистите. Тепърва започваме разговори с всеки социалист, с всеки симпатизант, с всеки жител, за да усетим къде сбъркахме и да дадем увереност на хората, каза Георги Гергов. Трябва да направим ясен и критичен анализ, да мобилизираме своите сили, да се вдигнем и продължим напред, завърши председателят на областния съвет на БСП Пловдив.

 

 Пресцентър ОблС на БСП-  Пловдив

 

Прочетена 2058 пъти