Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Огнян Минчев, политолог: Върху партиите, които ще съставят правителство, ще има натиск от различни източници
Вторник, 07 Октомври 2014 20:59

Огнян Минчев, политолог: Върху партиите, които ще съставят правителство, ще има натиск от различни източници Избрана

Оценете
(0 гласа)

Върху партиите, които ще съставят правителство, ще има натиск от различни източници, включително от партийните фамилии в Европейския парламент. Това прогнозира в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът Огнян Минчев. Според него, ще бъдат положени усилия да се избегне дори само идеята за провеждане на нови избори.
 „При определени обстоятелства, провалът на възможността да се състави ново българско правителство и изправянето на България пред нов изборен цикъл, без сериозни основания да се смята, че нови избори биха довели до нови, по-различни резултати, на практика се явява един кошмар, който, както българските политици, така и техните партньори в партийните фамилии в Европейския съюз, ще се стремят да избегнат“, каза политологът. Според Огнян Минчев, ще бъдат направени някакви стъпки в посока участие на БСП в управлението. „Ще се види дали в някакъв формат БСП не би могла да бъде ангажирана, дори що се отнася до някакво гъвкаво мнозинство, до толерантност на правителство на малцинството и т.н.“, каза политологът.
 Огнян Минчев коментира още, че според него Реформаторският блок на този етап заявява незаинтересованост да поеме реална отговорност за излизане на страната от кризата. Според политолога, реформаторите трябва да докажат на първо място, че са блок, а не отделни лидери, които преследват свои собствени политически цели.

ИА ФОКУС

Прочетена 2066 пъти