Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Петима нови областни управители ще бъдат определени на правителственото заседание
Сряда, 13 Август 2014 09:26

Петима нови областни управители ще бъдат определени на правителственото заседание Избрана

Оценете
(0 гласа)
Решение за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен ще разгледа правителството на заседанието си. Бъдещите губернатори – Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков, притежават опит в административното управление и мениджмънта, част от тях вече са били заместник областни управители.
В дневния ред на кабинета е включено и решение за предоставяне на еднократна финансова помощ на законните наследници на загиналите при наводненията в габровското село Враниловци и в град Мизия.
Очаква се кабинетът да предостави на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград сграда, в която висшето училище да оборудва модерна учебна база. Пет общини ще получат държавни имоти за разрешаване на свои социални и административни проблеми.
Министрите ще разгледат и предложение за промени в Надзорния съвет на НОИ, обусловени от персоналните промени в правителството. Ще бъдат определени и критерии, при наличието на които в обекти на територията на България е задължително създаването на звена за пожарна безопасност. Целта е да се въведат допълнителни мерки за превенция и реагиране в случаи на пожар и за повишаване сигурността на посетителите и работещите в обществени сгради и други големи обекти.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2034 пъти