Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон04222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Последният ден на 42 Народно събрание
Вторник, 05 Август 2014 08:27

Последният ден на 42 Народно събрание Избрана

Оценете
(0 гласа)
В последния ден на 42 Народно събрание беше актуализиран бюджетът на Здравната каса с 225 млн. лева. С приетата промяна ще бъде направен допълнителен трансфер от държавния бюджет по бюджета на НЗОК в размер на 225 милиона лева и се предоставят за сметка на намаление на бюджетните взаимоотношения на централния бюджет с бюджетите на съответните първостепенни разпоредители.
Депутатите приеха и отпускането на 50 милиона лева за бедстващите хора и райони след наводнението в Мизия.
Предложението за даване съгласие служебното правителство, назначено от президента, да води преговори и да сключва договори за външни заеми с други държави, Европейския съюз и неговите институции, както и с други международни организации и финансови институции, при условия на последваща ратификация от Народното събрание, бе оттеглено от вносителите.
Подкрепа от народните представители от БСП и ГЕРБ не срещна предложението на ДПС за т.нар. поправка „КТБ”, според която да бъдат изплатени гарантираните влогове от КТБ, преди да бъде отнет лицензът на банката. В кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС Лютви Местан коментира това с думите, че тези, които отказаха да подкрепят това предложение, било с отсъствие, било с гласуване против или въздържали се всъщност заслужават нашите съмнения, че върху тях тегне сянката на КТБ. „Защо бягате от истината, уважаеми госпожи и господа?“, запита Местан.
В последният ден на парламента народният представител от „Атака” Гален Монов премина към „България без цензура”, а лидерът на партията Николай Бареков пред журналисти обясни, че Монов ще участва в листата на ББЦ на извънредните парламентарни избори, на места, които са избираеми. Самият Монов обяви, че напуска „Атака” и го прави за България, тъй като това е начинът, по който можем да се противопоставим на ГЕРБ И ДПС. „Правя го в последния ден, защото исках да съм коректен както и към бившите ми колеги, така и към г-н Бареков," обясни Монов.
В кулоарите на Народното събрание депутатът от ПГ на „Атака” Миглена Александрова захвърли чантата на напусналия партията Димитър Аврамов, която в деня, в който той напусна ПГ, беше отказано да бъде върната на собственика й. Александрова заяви, че чантата не им трябва. „Очевидно на г-н Аврамов му е много важна, защото може би вътре са „30-те сребърника”, за които се продаде, а може би вътре са и „30-те сребърника”, за които се продаде г-н Монев”, каза Атанасова. Самият Аврамов определи разигралата се ситуация като недостойна игра от страна на бившите си колеги от „Атака”.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2015 пъти