Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Призив: "Не използвайте децата за политически цели!"
Събота, 26 Април 2014 21:02

Призив: "Не използвайте децата за политически цели!" Избрана

Оценете
(1 глас)
„Призовавам  да се въздържаме от използването на децата ни за политически цели. Нека насочим усилията си към генериране на идеи, с чиято реализация реално да подобрим условията за тяхното развитие, средата в която живеят и благосъстоянието им!". Такъв апел отправи председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ева Жечева по повод зачестили сигнали за въвличане на деца в прояви на политически партии.
„Децата, заради своята незрялост и степен на развитие, се нуждаят от закрила от въвличане в дейности, които биха имали негативни последици за тях. Предвид своето любопитство, неопитност, стремеж към подражание на възрастните те са една много уязвима на влияние аудитория”, изтъква Жечева.
В позицията на председателя на Държавната агенция за закрила на детето се посочва още, че „отговорността да не се допуска въвличането на деца в обществено-политическите процеси и събития, неприсъщи за детската възраст и противоречащи на принципите за закрила на детето, трябва да е  споделена”.
 
Прочетена 2083 пъти