Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон04222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Промени в Закона за вероизповеданията са на път да скарат БСП и ДПС
Вторник, 10 Декември 2013 22:28

Промени в Закона за вероизповеданията са на път да скарат БСП и ДПС Избрана

Оценете
(0 гласа)

Поправка в Закона за вероизповеданията, внесена от депутати от БСП, в понеделник, с която се спират претенциите на религиозните общности за възстановяване на собственост на имоти - културни паметници държавна или общинска собственост, е на път да развали добрия тон в управляващата коалиция.

Текстовете, внесени от трима народни представители от левицата – Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева - се оказва, че не са съгласувани с ДПС.

Мотивите към кратката поправка са лаконични: "Действащото законодателство за културното наследство урежда опазването и закрилата на културното наследство на България, в т.ч. и материалното недвижимо наследство като носител на историческа памет, национална идентичност и с научна или културна стойност. Предлаганият законопроект има за цел да създаде условия за опазване, закрила и развитие на културното наследство в интерес на обществото, както и равен достъп на гражданите до него. С предлаганото допълнение се създават условия за по-ефективното реализиране и прилагане на закона и гарантиране на обществения интерес".

Пълен текст на: mediapool.bg

Прочетена 2169 пъти