Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Цветан Цветанов: В предстоящите избори за местна власт ще има напрежение, което надявам се няма да рефлектира върху стабилността на правителството
Понеделник, 16 Март 2015 09:56

Цветан Цветанов: В предстоящите избори за местна власт ще има напрежение, което надявам се няма да рефлектира върху стабилността на правителството Избрана

Оценете
(0 гласа)
В предстоящите избори за местна власт ще има напрежение, което надявам се няма да рефлектира върху стабилността и устойчивостта на правителството. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Денят започва” по БНТ. „В момента сме изразили две ясни политически решения. Това е, че участваме самостоятелно в местните избори и указанията, които сме изпратили да отворим процедурата за обсъждания за бъдещи общински съветници и бъдещи кметове на населени места и общини, разбира се и всичко, което е свързано с предстоящия местен вот”, обясни Цветанов. „Това, което е изключително важно да се знае е, че когато излезе решението на политическа партия ГЕРБ за номинации, които да бъдат с протокол, гласуване на наши членове и симпатизанти, тогава вече ще се стигне до окончателното финализиране на предстоящите кандидати за кметове”, допълни той. 
На въпрос относно поставения ултиматум до април от страна на Георги Първанов за това, ако АБВ не види реални реформи в управлението напуска коалицията и твърдението, че Ивайло Калфин е най-успешния министър в правителството, Цветанов коментира: „ Всеки министър се старае максимално да реализира своя управленски потенциал и кредит на доверие, който му е даден”. „Не смятам, че в момента можем да дадем оценка за реално постигнати резултати, в която и да е област. Можем да кажем, че мнозинството, което се формира в българския парламент, подкрепя дейността на българското правителство. Думи като „ултиматум”, поне аз съм забравил като терминология. Изискванията на всички парламентарни групи, които формираме парламентарното мнозинство са изключително големи спрямо един към друг”, коментира Цветанов.
Относно това дали коалиционните партньори извиват ръцете на ПП ГЕРБ, Цветанов отговори: „Не смятам, но съм убеден, че в предстоящите избори за местна власт ще има действително напрежение, което надявам се няма да рефлектира върху стабилността и устойчивостта на правителството”. „Това правителство във връзка с предстоящите местни избори е изключително важно да бъде стабилно. За да може местните избори да бъдат проведени нормално трябва да има стабилно правителство , а политиците, които участваме в този процес трябва да бъдем изключително премерени, за да допълнително напрежение в населените места”, допълни той. 
ИА ФОКУС
Прочетена 1787 пъти