Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Цветлин Йовчев: Не виждам пряка вина на главния секретар по случая Лясковец, от информацията, която имам
Сряда, 26 Март 2014 10:16

Цветлин Йовчев: Не виждам пряка вина на главния секретар по случая Лясковец, от информацията, която имам Избрана

Оценете
(0 гласа)
Към момента, от цялата информация, която имам, лично аз не виждам пряка вина на главния секретар. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за Агенция "Фокус" на въпрос за случая в Лясковец. "Нека да изчакаме резултатите от проверката и тогава вече ще има окончателно становище", каза Цветлин Йовчев.
"Ако установя, че с мое действие или бездействие по някакъв начин съм допринесъл за този трагичен изход, няма да пожертвам никой – ще взема решението сам за себе си. Искам да ви уверя в следното – не съм човек, който жертва хора, за да спаси себе си, не съм го правил, няма и да го направя", каза Цветлин Йовчев, на въпрос за коментар на информациите, че ще бъде "пожертван" главният секретар на МВР, за да не се стигне до негова оставка.
По отношение на т.нар. "хор" на експертите, за който коментира главният прокурор, Цветлин Йовчев заяви: "Хора, които претендират да са експерти, започват да коментират неща, без да имат достатъчно информация или пък умишлено пренебрегват голяма част от фактите. Второ, много от тях, които, може би, са експерти в дадена област, започват да коментират неща, в които въобще не са експерти, и дори нямат и скромни познания. Най-вече ме изненада безскрупулността, с която определени кръгове се опитаха да се възползват от тази трагедия. Не ме изненада това, че така усилено искат оставката ми – това не е от скоро. Може би, определени хора копнеят за тази оставка. Също и агресията, с която се спуснаха да я искат, не ме изненадва, то е нещо, което сме виждали и до момента", каза Йовчев. 
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1849 пъти