Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Цветлин Йовчев: Оставям МВР в по-добро състояние от това, в което беше
Четвъртък, 24 Юли 2014 10:11

Цветлин Йовчев: Оставям МВР в по-добро състояние от това, в което беше Избрана

Оценете
(0 гласа)
Оставям МВР в по-добро състояние от това, в което беше, но има още много какво да се направи. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „За много от нещата има ясни програми организации, работни групи. Надявам се наистина, който дойде след мен да бъде по-успешен министър”, заяви Йовчев.
„Ще оцените много от нещата, които това правителство направи, но по-късно”, посочи той. Вицепремиерът каза още, че няма да дава отчет на дейността си от трибуната.
На въпрос дали ще поеме отговорност за скандала с назначението на Делян Пеевски, той заяви: „Не знам по какъв начин ме свързвате с назначението на Делян Пеевски”. Във връзка със ситуцията в КТБ Йовчев коментира: „Бихте ли обяснили какво общо има правителството с този скандал? Наслушах се на всякакви медийни манипулации. В тази криза, която се разрази, правителството в рамките на правомощията си направи всичко възможно, премиерът и финансовият министър положиха огромно усилия, бяха готови да направят и компромиси, включително и с неща, които не бяха убедени, че трябва да стават, като актуализация на бюджета само и само да бъдат предприети мерките в правилната посока”.
Той поясни, че е дошъл в Народното събрание за гласуване оставката на правителството. „Надявам се процедурата да стане максимално бързо”, каза Цветлин Йовчев и добави, че няма да се занимава повече с политика.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2048 пъти