Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика В Пловдив проведоха среща на Движението на ветераните в БСП
Понеделник, 21 Октомври 2013 14:27

В Пловдив проведоха среща на Движението на ветераните в БСП Избрана

Оценете
(1 глас)

Платено

Проф. Топенчаров: Подкрепа за правителството и спечелването на изборите през 2014 година е нашата задача

Ежедневна и повсеместна подкрепа на правителствота на Пламен Орешарски, това е нашата задача, това каза проф. Топенчаров, председател на НС на Движението на ветераните в БСП на провелата се регионална среща в Пловдив.

Сред основните въпроси, които членове и симпатизанти на левицата поставиха бяха за основните акценти в програмата на правителството, касаещи социалната сфера, здравеопазването, грижите за децата и младите семейства. Ветераните задаваха и въпроси, свързани с развитието на БСП, с разнопосочното говорене на редица членове на партията, които според тях не влияят добре върху структурите.

Социалнитестъпки, които предприема правителството са напълно положителни и личи една последователост в тях, категорични бяха присъстващите, но настояха за още промени и по-ясна политика в следващия бюджет на България.

Нов, по-социален ще е Бюджета, ще се запази насоката на промени в икономическата политика, в отношенията между държавата и бизнеса, защото така ще се създава продукт, който от своя страна ще помогне за разширяване обхвата на социалните придобивки, каза проф. Топенчаров.

Пред ветераните той очерта няколко важни приоритета. Разширяване на влиянието сред подръжници и симпатизанти, отваряне на структурите към сродни леви организации, преодоляване на затрудненията в комуникацията с пенсионерските клубове и неправителствени организации с цел увеличаване на подкрепата за левицата и за правителството. Нашата цел е спечелването на изборите през 2014 година, каза в заключение проф. Топенчаров.

 

Георги Гергов : Ветераните сте в основата на БСП

 

Вие сте не само ценност, вие сте в основата на БСП, с тези думи Георги Гергов, председател на ОблС на БСП Пловдив се обърна към представителите на движението на ветераните в партията, които днес провеждат своя регионална среща в Пловдив.

Основна тема на срещата бяха отчета на правителството на Пламен Орешарски, набелязаните мерки за Бюджет 2014 и предложенията на БСП за промяна в социалната политика.

Какво постигнахме? На тези избори ние успяхме да извадим хората от безразличието, да ги привлечем и да ги ангажираме да гласуват за БСП. Трудно е сега, но ние трябва да вдъхнем кураж на нашите членове, на нашите симпатизанти и поддръжници, че правителството на Пламен Орешарски е това правителство, нужно на България и само това правителство, подкрепено от БСП ще работи, за да извади България от кризата, каза още в своето обръщение Георги Гергов.

За всички е ясно, че ние, БСП, че Сергей Станишев свалихме правителството на Бойко Борисов от власт. Ясно е, че всички митинги, които виждаме днес имат само една цел- да се върне ГЕРБ на власт. Затова нашата, обща цел е, в навечерието на изборите за Европейски парламент да мобилизираме своите сили, да спечелим изборите, защото това ще е силен знак, че можем. Ще е доказателство, че посоката, в която правителството води България е правилна, допълни председателят на Областния съвет на БСП.

Въпроси за увеличението на социалните придобивки, за развитието на икономическите отношения с Китай и Русия, както и въпроси за това как БСП да разщири своето влияние сред младите и средното поколение, активни граждани бяха сред най-задаваните през продължилата повече от три часа среща. Гост на срещата бе проф. Владимир Топенчаров, председател на НС на Движението на ветераните и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП, народните представители Маргарита Стоилова, Калин Милчев и зам. –областния управител на Пловдив Иванка Петкова.

Да не водим споровете си през медиите, да не нарушаваме принципите на демократичност и да правим опити да разцепваме партията, за това призоваха на срещата. Защо години наред не давахме достатъчно гласност за добрите неща, които БСП направи и социалните придобвки, и развитието на икономиката през годините, в които левицата е управлявала България. Нека си говорим за грешките, но нека да даваме отговор, да говорим и за това, което сме направили, допълни още Георги Гергов.

 

Пресцентър ОблС на БСП

Пловдив 

Прочетена 2515 пъти