Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Юрий Асланов: Промените в ръководството на БСП бяха извършени под натиск
Понеделник, 10 Ноември 2014 11:39

Юрий Асланов: Промените в ръководството на БСП бяха извършени под натиск Избрана

Оценете
(0 гласа)
Последните промени в ръководството на БСП са резултат от натиска на вътрешнопартийното обществено мнение, оказан върху председателя Михаил Миков. Това коментира в предаването „Добро утро, България“ на на Радио „Фокус“ на социологът и политически анализатор Юрий Асланов. Попитан дали това означава, че Миков се съобразява с мнението на така наречените млади социалисти, Асланов отговори, че очевидно се вслушва в мнението им. Той допълни, че в ролята си на опозиция столетницата има шанс да възстанови доверието на избирателите си. Според социолога, за да има наистина сериозни реформи в БСП, е необходима ревизия на програмната ориентация, както и идейна дискусия за ценности.
Юрий Асланов коментира и новото правителство и заяви, че подкрепата към него от страна на хората би се увеличила, ако то предприеме истински реформи. Социологът подчерта, че предвид структурата на кабинета не е изключено в хода на работа да възникне разделение по определени въпроси.
„Това мнозинство не е идеологически монолитно и по никакъв начин не бих се ангажирал с дълготрайността на живота му. Има вътрешни линии на напрежение и на разделение, които могат да избухнат, но могат и да затихнат. Все пак това мнозинство може и да се окаже устойчиво, но зависи на каква платформа ще бъде споено“, каза още Юрий Асланов.
Той добави, че ако правителството е обединено на основата на взаимните интереси, ще се наблюдава нова вълна на отдръпване на гражданите от политиката, защото при тях би изплувал образът на всичко познато от близкото минало.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2270 пъти