Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Предимно облачно ще е времето над страната в днешната събота
Събота, 17 Ноември 2018 13:57

Предимно облачно ще е времето над страната в днешната събота Избрана

Оценете
(1 глас)
Предимно облачно ще е времето над страната в днешната събота.
 
Временни разкъсвания на облачността ще има до обяд над Западна България.
 
На места в планинските райони от Централна България и в Лудогорието ще превали слаб сняг, по поречието на Дунав - слаб дъжд. Ще духа умерен, в Източна България - временно силен вятър от север-североизток, и с него температурите ще продължат да се понижават.
 
Минималните ще са предимно между 0 и 5 градуса, в котловините на Западна България, защитени от вятъра, от минус 3 до минус 1 градуса. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, малко по-високи - в югозападните райони от страната.
Утре облачността ще се увеличава от запад и ще се настани над цялата страна. Навсякъде се очакват валежи от дъжд, като на много места ще бъде примесен със сняг. Минималните температури ще бъдат между -5 и 3 градуса, а максималните - между 1 и 7 градуса. 
В първия ден на новата седмица купестaта облачност постепенно ще се премества на изток и ще обхваща предимно Добруджа. Над останалата част от страната ще преобладава динамично време, като на моменти ще пече слънце, но ще има и заоблачавания и валежи. Минималните температури ще бъдат между -4 и 5 градуса, а максималните - между 1 и 10 градуса. 
Прочетена 1794 пъти