Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА СИ ЗА ВРЕМЕТО НА ОБУЧЕНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА
Петък, 03 Април 2020 19:00

ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА СИ ЗА ВРЕМЕТО НА ОБУЧЕНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет

Всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на дистационно обучение ще бъдат изплатени. Това реши Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование. 

Изискването бе учителите да са водили обучение в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели. 

От следващата седмица по предложение на министър Красимир Вълчев и с подкрепа на Отрасловия съвет може да се поставят оценки при дистанционното обучение.

Препоръчва се на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетост на учители и персонал - по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

В периода от 13 до 16 април ще бъде въведен облекчен (разтоварващ за учениците) дистанционен учебен режим. В зависимост от  спецификата на  училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху  занимания по интереси (за физически дейности, изобразително изкуство и музика), за  занимания с педагогическите съветници или дискусии по темите за часа на класа.

Отрасловият съвет благодари на всички педагогически специалисти за проявената отговорност в тези дни.

 

 

МОН

Прочетена 1507 пъти