Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет12022021

Last update

Български компании от военно-промишления комплекс направиха силно представяне на „EDEX 2021“ - едно от най-големите специализирани международни изложения в Арабско-африканския регион. Представители на 12 фирми от страната ни представиха възможностите за производство, доставка и усъвършенстване в страната ни на продукти за отбранителната индустрия. 
България бе сред страните, които бяха във фокуса на интереса и поради институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката. В тази връзка Сдружение “Българска отбранителна индустрия" изказва персонална благодарност на министъра на икономиката Даниела Везиева, която участва в откриването на престижния форум и представи възможностите на българската индустрия по време на официалните си срещи. СБОИ нееднократно сме подчертавали, че военно-промишлената индустрия е структуроопределяща за българската икономика и институционалната подкрепа за сектора е много важна за бъдещето му конкурентно и устойчиво развитие. 
В рамките на „EDEX 2021“ се представят повече от 400 изложители от целия свят, а очакванията на организаторите са форумът да бъде посетен от над 30 хил. посетители.
 
Изгочник: ВМЗ
 
Последно променена в Сряда, 01 Декември 2021 18:42
На 01.12.2021 година служители в Община Карлово започнаха зацветяване на града. Предстои обновяване на зелените площи и градинки със засаждане на десетки нови видове декоративни рози, ще бъдат оформени нови цветни фигури. 
 Обновени с цветя ще бъдат:  парк „Здраве“, парк „Стадиона“, парк „Христо Проданов“, зелените площи пред 61-ва Стрямска механизирана бригада, кръговите кръстовища, по ул. „Генерал Карцов“, пред РУ Карлово, в  ЕК „Старинно Карлово“ и други места в града.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА 
ОБЩИНА КАРЛОВО
 
Последно променена в Сряда, 01 Декември 2021 16:23
ВМЗ ЕАД призовава да не бъде въвличано в политически спекулации. В дружеството работят над 4 000 човека, заети в много специфичен сектор, в който всяка невярна информация може да се отрази на имиджа на страната ни и на резултатите на компанията.
 
Във връзка с направените днес внушения в публичното пространство, ВМЗ заявява, че никое от тях не отговаря на истината.
 
ВМЗ никога не е давало възможност на една определена компания да представлява цялата му продукция. Към момента дружеството работи активно с повече от 30 фирми. Факт е, че някои от тях са единствен партньор за определени чуждестранни пазари, но това е утвърдена практика в целия свят, който е валиден и за България през последните десетилетия. Затова и от години е предвидена законова възможност за дадени пазари да се определят компании, които имат изключителни права да представляват ВМЗ. Последното се налага от спецификата на отделните чуждестранни пазари и се случва само след много задълбочен анализ. Процедурите в много от държавите, за които ВМЗ реализира износ, изискват при обявяване на търг, един производител да не може да участва с повече от една оферта. Назад във времето се е случвало нелоялни фирми да дават оферти от името на ВМЗ, без да имат съответната оторизация, което води до отстраняване на всички, свързани с ВМЗ, участници. Последното се отразява негативно както на имиджа на дружеството, така и на икономическите му резултати. По тази причина се прави анализ на чуждестранните пазари, на които дружеството е работило години наред само с една компания и която е реално единствената, имаща опита и позициите да реализира продукция на него. Чрез даването на изключителни права на такива компании се гарантира, че нелоялни фирми няма да се явяват на търгове от името на ВМЗ.
 
Военно-промишленият сектор е изключително специфичен. Именно по тази причина и с цел приемственост, оперативното ръководство на ВМЗ е запазено, като са направени промени само в Съвета на директорите. В една изключително трудна година за целия сектор са запазени всички работници (на фона на масови съкращения в преобладаващата част от компаниите в сектора), а дружеството ще завърши 2021 година на печалба.
 
С новия бизнес модел, разработен от новия Съвет на директорите, разчетите са за увеличение в пъти на печалбата още през 2022 г., излизане на нови пазари и запазване позициите на съществуващите.
 
В тази връзка ВМЗ ЕАД отново призовава да не бъде замесвано в политически внушения, защото последните работят срещу интересите на страната.
 
 
 
30.11. 2021г.
Последно променена в Вторник, 30 Ноември 2021 20:29
Община Карлово възстановява със собствени средства мини футболното игрище южно от СУ „Христо Проданов“ в квартал „Полковник Димков“. Подменени са тревното покритие на терена, футболните врати, оградата и осветлението. Предстои за пореден път да бъдат възстановени седящите места и да се монтира видеонаблюдение с цел опазване на съоръжението.
Карлово е една от първите общини в страната, в която бе изградено мини футболното игрище по проект Mini Pitch на програма „Хеттрик“ на УЕФА. Съоръжението откри през 2005 година председателят на БФС Борислав Михайлов. В продължение на 15 години базата се ползва за пълноценна учебно-тренировъчна дейност на отборите от Детско-юношеската школа на ОФК „Левски“ Карлово, за организиране на общински и регионални състезания по мини футбол за всички възрастови групи, както и от ученици от СУ „Христо Проданов“. Извършването на цялостен ремонт се наложи вследствие непрекъснатото използване на игрището.
В Бюджет 2022 ще бъдат заложени средства за реновиране и на футболните игрища в квартал „Иван Ночев“ и на ул. „Парчевич“. Община Карлово призовава децата и младежите, които ползват спортните съоръжения, да ги пазят, защото тяхното изграждане е скъпо и се реализира със средства от данъците, които плащат родителите.
Във връзка с отправената молба за финансово съдействие от страна на БФС, в началото на м. ноември в Карлово бе изпълнителният директор Борислав Попов. Той се запозна със спортната база на ОФК „Левски“ и с условията за подготовка на Детско-юношеската школа. Футболният съюз пое ангажимент, в района на Спортен комплекс „Васил Левски“ да изгради игрище със стандартни размери изкуствено тревно покритие, седящи места и осветление. Съоръжението ще бъде ползвано за провеждане на официални футболни срещи на всички отбори от ОФК „Левски“ Карлово.
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО
 
 
Съобщение на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“
 
Уважаеми дами и господа,
 
Уведомяваме Ви, че от 08:00 часа до 17:00 часа на 01.12.2021 година ще бъде извършен авариен ремонт на еластичната прелезна настилка и железния път в обсега на железопътен прелез на жп км. 155+394 в района на гара Ботев, и шосеен път № ІІІ - 641 между селищата гр. Калофер и гр. Баня.
Ремонтните работи на железния път и прелезнатанастилка ще се извършат при пълно прекъсване на автомобилното движение по път ІІІ – 641 /Васил Левски – Марино поле/. Движението на ППС ще се осъществява по обходен маршрут:
- Посока Калофер – Пловдив по път І-6 – гр. Калофер – с. Васил Левски – гр.Карлово – включва се в път ІІ -64 за гр. Баня и гр. Пловдив.
- Посока Пловдив – Калофер – по път ІІ-64 от гр. Пловдив и гр. Баня – гр. Карлово включва се в І-6 с. Васил Левски – Калофер.
Мястото ще бъде сигнализирано съгласно Наредба № 3 от 16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците по одобрен Проект за Временна организация и безопасността на движението.
 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА 
ОБЩИНА КАРЛОВО
0335/54-598
Възпоменателна монета и грамота за дългогодишна работа връчи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов на Нина Друнева по повод нейното пенсиониране като директор на детска градина „Вяра, надежда и любов“ в град Баня.
„37 години работех с радост в много добър и стриктен колектив. Благодаря на кмета на общината д-р Кабаиванов за разбирането и съдействието, оказвани своевременно, когато сме имали нужда. Оценявам и взаимодействието ни със заместник-кмета г-н Антон Минев, компетентен до най-малките детайли по отношение на образователната система и работата в детските градини.“, каза Нина Друнева. Д-р Кабаиванов й пожела здраве, дълголетие и да продължи, както досега, да предава своя педагогически опит на настоящите и бъдещи учителки в детската градина в курортния град.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО, Тел. 0335/ 54-598

Продължават планираните ремонтни дейности в Карлово, заложени в капиталовата програма на Общината за 2021 година.

Положен е нов асфалт на част от улица „Христо Генков“ и на участък от ул. „Генерал Карцов“ в кв. „Полковник Димков“ /Военно градче/. Асфалтират се централните алеи в Гробищния парк.

Подменен е водопровод на ул. „Добри войвода“, там предстои полагане на нова асфалтова настилка. Започна подмяна на водопровод на ул. „Шипка“, където след това също ще се извърши преасфалтиране.

В момента се сменя водопровод на ул. „Даскал Ботьо“, след приключване на дейностите ще бъдат подменени бордюри и положен нов асфалт.

Изкърпва се уличната мрежа в Карлово, в населени места от общината и общинската пътна мрежа.

Приключи ремонтът на междублоковото пространство на ул. „Хан Крум“ в квартал 54.

До края на м. ноември ще бъде завършен ремонтът на част от ул. „Стара планина“ в квартал Сушица.

На ул. „Средна гора“, в участъка от входа на старата „Българска роза“ до ул. „Калофер войвода“, ще бъде подменен водопроводът и положен нов асфалт.

Предстои благоустрояване на пространството на ул. „Парчевич“ 62 в квартал 13.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО, Тел. 0335/ 54-598

Последно променена в Вторник, 16 Ноември 2021 13:39
ПловдивПрес.бг

ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ ще имат по три мандата в Пловдивска област, БСП ще вкара двама народни представители, „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“ по един. Това показват  данните в ЦИК при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК.
 
Коалиция ГЕРБ-СДС печели парламентарните избори в областта и ще вкара трима депутати.  За партията на Бойко Борисов са гласували 25 625 души или 26.75%. Анализът показва, че партията на Борисов запазва позициите си в областта, защото на изборите през април също получи три мандата.
 
В 47-ия парламент влизат водачът на листата Дани Каназирева, Младен Шишков и д-р Иван Червенков.
 
Каназирева е събрала 1526 гласа личен вот, но към тях се прибавят и гласовете на хората, които не са отбелязали преференция – 16203.
 
Четвъртият в листата на ГЕРБ-СДС ще я пренареди. Това е досегашният депутат от Раковски  Младен Шишков, който е получил 2024 преференции. Шишков измества втория – д-р Иван Червенков -шеф на болницата в Асеновград , който пък слиза на трета позиция. Той е подкрепен от 1842 души и също ще бъде народен представител. Третият в листата – Йордан Кръстанов, представител на коалиционния партньор СДС, няма да бъде депутат след пренареждането. Розалин Петков, който е пети в листата, е събрал 1424 преференции, но не му достигат, за да мине на по-предни позиции.
 
ГЕРБ губи 1718 гласа спрямо вота през юли. Тогава за партията са гласували 27 343 души.
 
„Продължаваме Промяната“  са подкрепили 21 659 избиратели в областта или 22.61%. Политическата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев изпраща в новото Народно събрание също трима народни представители. Това са: инж. Росен Костурков – мениджър и предприемач, културологът Гергана Данева и адвокат Стою Стоев. Най-много преференции има водачът – 1313.
 
Трета политическа сила е „БСП за България“, която получава  14 220 гласа или 14.84%. Социалистите ще имат отново два мандата, както и на вота през юли. В парламента влизат водачът на листата Веска Ненчева и вторият Манол Генов. И двамата са опитни парламентаристи. От данните до момента става ясно, че Манол Генов бие по преференции Веска Ненчева. Бившият шеф на ВиК  има 2114 гласа личен вот, а учителката от Карлово -1274.
 
БСП губи 5431 гласа, тъй като на вота през лятото са я подкрепили 19651 избиратели.
 
Четвъртата позиция в областта е за „Има такъв народ“. За партията на Слави Трифонов са гласували 9 848 души или 10.28%, а това й отрежда само едно място в новия парламент. На изборите през юли ИТН вкара трима депутати от Пловдивска област, сега ще влезе само водачът Тошко Йорданов. Ако сценаристът и зам.-председател на ИТН реши да представлява избирателите си от Пловдив-град, където също е водач и има сигурен мандат, от областта на депутатската банка ще седне отново Танер Тюркоглу.
 
Драстичен отлив на избиратели отчита партията на Слави Трифонов. През юли за ИТН са гласували 26 991 жители в областта, а сега – 9848. Разликата е 17143 гласа.
 
На пето място е ДПС с 7 652 гласа или 7.99%. Движението изпраща също един депутат от областта. Това е водачът на листата Рамадан Аталай, който беше депутат и на предишните избори.
 
Движението за права и свободи също губи част от избирателите си. 8351 души са подкрепили партията на вота през юли, а сметките показват, че с 699 са по-малко гласовете на изборите на 14 ноември.
 
Следващата политическа сила с един народен представител от Пловдивска област е „Възраждане“. За партията с лидер Костадин Костадинов са гласували 4 768  души или 4.98%. Така на депутатската банка ще седне водачът на листата  Ангел Георгиев, който е юрист и областен координатор на партията.
 
На изборите през юли „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ имаха по едни мандат от областта, сега го губят./ПловдивПрес
Последно променена в Понеделник, 15 Ноември 2021 21:48

inews.bg

Политическата формация начело с Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме Промяната", води на предсрочните парламентарни избори сочат данните на ЦИК, публикувани в 8 часа днес въз основа на обработката на 42.85% от протоколите.

 

Според данните, публикувани на официалния уебсайт на ЦИК, 25.97% от гласоподавателите са гласували за "ПП”. ГЕРБ остава на второ място с 21.42%, а ДПС получава до момента 13.79%. Партията "Има такъв народ" е с 10.08% от гласовете. Българската социалистическа партия е на пета позиция с 9.99% от гласовете. Още две партии влизат в парламента - "Демократична България" с 6.11% и Партия "Възраждане", получила 5.19%.

Последно променена в Понеделник, 15 Ноември 2021 13:20

Източник: dariknews.bg
Избирателят сигнализирал за това на телефон 112

Гласоподавател от Сливен е подал жалба, защото очаквал на машината да има снимка на кандидата за президент. Това каза говорителят на РИК-Сливен Минко Стефанов, описвайки случая като куриозен.

Човекът е настоявал да види снимката на своя избраник и е сигнализирал на телефон 112, съобщавайки за нередност в изборния процес.
По думите на Стефанов, гласоподавателят е предизвикал забавяне и неудобство за чакащите пред изборната секция.

За общо пет жалби в изборния ден съобщи говорителят на РИК-Сливен.  В комисията са постъпили сигнали от различни населени места за това, че кметове са били в близост до секциите и са агитирали непозволено. При ползване на машините е имало известно забавяне, когато гласоподаватели са бързали да изтеглят разписката.

 


Страница 1 от 471