Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ Куклено шоу учи децата на Сопот да събират отпадъците разделно
Сряда, 18 Септември 2019 12:04

Куклено шоу учи децата на Сопот да събират отпадъците разделно Избрана

Оценете
(1 глас)

Приказните герои на „Екопак България“ Хартояд, Пластоядка и Стъклояд обещават веселба и подаръци

Забавното образователно куклено шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета” поема на есенно турне. В Сопот кукленият театър ще гостува на 25 септември. Вече пета година „Театър на приказката – София“ гостува на българските деца в различни части на страната по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“. Над 8350 деца в страната вече са разпространители на идеята за разделно събиране на отпадъци от опаковки.
От основаването си най-голямата организация за управление на отпадъци у нас е възприела за своя мисия да възпитава у децата от 4 до 8 г. в цялата страна отговорно отношение към природата.
В спектакъла на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към бъдещето на планетата. Това е реализация на мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат зелените послания и до възрастните. „Децата са най-добрите посланици на нашите идеи и възпитават полезни навици у родителите си“, убедени са в „Екопак България“. Онези деца, които са се запознали вече с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, знаят, че разделното събиране на отпадъците е необходимо, за да могат те да бъдат рециклирани
По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля. „Научих, че отпадъците, които хвърляме в общите метални контейнери, замърсяват природата, а сметищата завземат все повече територии от Земята. А, ако събираме разделно отпадъците, те се рециклират и заживяват нов живот като се превръщат в нещо полезно“, обяснява компетентно Ния, 9 г. След срещата си с Пластоядка в парка тя съзнателно следва съветите на приказните герои в ежедневието си.
Проектът се осъществява в партньорство с общините, с които „Екопак България“ има договор за управление на отпадъците. Всички деца участват активно в състезания по сортиране на отпадъци, пеят, танцуват, а накрая всеки си тръгва с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.

Заповядайте на:
25 септември 2019 г., 10:30 ч., Сопот,
Пл. „Иван Вазов“, пред паметника на Иван Вазов!

ЗА ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ
Тази година „Екопак България“ АД, най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната, отбелязва своята 15-та годишнина.
Една от сферите, в които компанията инвестира целенасочено през периода на съществуването си, е информираността на населението по отношение ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковка и рециклирането им. В изпълнение на тази мисия се реализират редица образователни инициативи, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.
„Екопак България“ обслужва население от 2,572 млн. души в 88 общини, в които са разположени 15 763 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации.

 

Прочетена 1537 пъти