Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб12092023

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ Представяне на книгата „Театър „Елена Снежина“ 152 години история“ от Зоя Станкова
Понеделник, 09 Май 2022 01:10

Представяне на книгата „Театър „Елена Снежина“ 152 години история“ от Зоя Станкова Избрана

Оценете
(4 гласа)


Заповядайте на представянето на книгата „Театър „Елена Снежина“ 152 години история“ от Зоя Станкова на 10 май (вторник) 2022 г., от 17:30 ч. в Камермната зала на НЧ “Васил Левски -1861 г.,” -Карлово 

  

 

 

С книгата си авторката ще ви отведе на едно пътешествие през годините, ще ви срещне с актьорите и режисьорите за които театъра е мечта, живот, ще открехне завесата за трудностите и за наградите. 

 

Самата Зоя е част от театър „Елена Снежина“ едва от три години, но споделя, че обичта ѝ към колектива изобщо не е малка, защото: 

“Където и да е човек, когато театърът е стиснал в шепи сърцето му, той си търси сцената. Търси я така, както жаден човек търси капчица вода. И когато я намери, просто отпива вдъхновение, отпива любов, отпива живот.

Единствено човек, който не се е „заразил“ с тази болест „сцената” не би могъл да разбере за каква връзка става въпрос, за какъв луд вихър от емоции и чувства.

 

Читалищата ни започват своята дейност като къщи за четене и с театрални постановки. В годините на борби и промени изкуството устоява на всички окови на времето, съхранява се, развива се, гради се и побеждава, за да пребъде до днес.

Всички ние единствено можем да се гордеем със своята история, с всеки ред, с всяко име, събитие и наследство, които имаме.” - Зоя Станкова 

 

Какво още има да разкаже за книгата ще научите от Зоя, която ще ви очаква на 10 май (вторник) 2022 г., от 17:30 ч. в Камермната зала на НЧ “Васил Левски -1861 г.,” -Карлово.

 
Прочетена 1032 пъти