Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ За поредна година младежите навършващи пълнолетие ще могат да кандидатстват за безплатно пътуване с влак из Европа
Четвъртък, 10 Октомври 2019 13:01

За поредна година младежите навършващи пълнолетие ще могат да кандидатстват за безплатно пътуване с влак из Европа Избрана

Оценете
(1 глас)

За поредна година Европейската комисия дава начало на надпреваратав рамките на инициативата DiscoverEU.

DiscoverEU е инициатива на Европейския съюз, основана на предложение от Европейския парламент, която има за цел да предложи на младите хора на възраст 18 години възможност да пътуват и да се възползват от предимствата на свободата на движение в Европейския съюз, да се запознаят с многообразието на Европа и с нейното културно наследство и история, да се срещнат с хора от целия континент и в крайна сметка да научат повече за самите себе си. 

В рамките на тази инициатива Европейската комисия ще избере поне 20 000 младежи, които са на възраст 18 години на 31 декември 2019 г. Те могат да кандидатстват на Европейския младежки портал. Периодът за кандидатстване е от 12:00 ч. централноевропейско време на 7 ноември 2019 г., четвъртък, до 12:00 ч. централноевропейско време на 28 ноември 2019 г., четвъртък.

Европейската комисия ще предостави на наградените младежи карти за пътуване в рамките на Европейския съюз между 1 април 2020 г. и 31 октомври 2020 г. за максимален срок от един месец. 

Наградените кандидати по правило пътуват с влак. Въпреки това, за да се гарантира възможно най-широк достъп, проектът следва да предлага алтернативни видове транспорт, когато е необходимо, като например фериботи и автобуси, като се отчитат съображенията, свързани с околната среда, времето и разстоянията. 


Желаещите да участват могат да кандидатстват на Европейския младежки портал - https://europa.eu/youth/discovereu_bg.

Прочетена 2152 пъти