Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ 5830 лв. бяха събрани на „Генералната репетиция на „Дибидюс Нюз“
Вторник, 11 Октомври 2022 09:23

5830 лв. бяха събрани на „Генералната репетиция на „Дибидюс Нюз“ Избрана

Оценете
(4 гласа)

Съботният ден се превърна в сцена на доброто, на таланта и на светлината! „Генералната репетиция на „Дибидюс Нюз“, този концерт-спектакъл показа, че сърцата на хората са изпълнени със светлина повече от прожекторите на сцената и човечността, подадената ръка и надеждата, все още ги има в дните ни.

За доброто няма компас и посоки, а километрите са само цифри. В името на благотворителната инициатива за подпомагане и финансиране на млади таланти от региона и страната в Карлово се събраха изпълнители от различни краища на страната – София, Варна, Петрич, Италия. Всички певци и актьори се обединиха заедно за "Генералната репетиция на Дибидюс Нюз" – благотворителен концерт.

Ядрото на добротата бе концентрирано в целта да се подпомогне, с набиране на средства,  закупуването на цигулка на талантливия карловец Стилиян Дерменджиев.

Събраната сума доказа, че заедно можем повече - 5830 лв. от на „Генералната репетиция на „Дибидюс Нюз“ ще отидат при Стилиян Дерменджиев и децата таланти, взели участие в концерт-спектакъла. От тях 1700 лв бяха разпределени между малките музикални надежди на страната ни и 4130 лв са за цигуларя със заявка за сериозно музикално развитие – Стилиян Дерменджиев. Важно е да отбележим, че много от децата, когато получиха сумите си, пуснаха своите парички в кутията на цигуларя!

Концертът беше подкрепен присъствено, сърцато и емоционално от певицата Марияна Попова; цигуларката Десислава Кондова; комикът Димитър Туджаров – Шкумбата; Димитър Мирчев; дует „Мармалад“ – най-сладкият дует от ноти и емоции (Вики и Макси); Максим Ялнъзов – момчето с лъвско сърце и глас; Мартин Стоянов - момчето, без което детската "Евровизия" през изминалата година нямаше да е така вълнуваща (Марти и Денислава представиха България на детската "Евровизия" през 2021 година със своя дуетна песен; Мария Чолакова - феята на лавандулата в Карлово за 2021 година; Боян Иванов - музикант и певец, първият гост на предаването „Дибидюс Нюз“ от преди година; Крум Крумов - един млад талант на 14 години от гр. Петрич; Дани Илиева - карловката спечелила, заедно със своя сценичен партньор Емин Ал-Джунейд тазгодишното издание на конкурса "Бургас и морето"; ВГ „Карловойс“ – детската музикална визитка на град Карлово.

Певицата Владислава Христозова сподели с екипа на „Дибидюс Нюз“ продукти от своята серия българска козметика - шампоани, спрейове и маски за растеж, подхранване и възстановяване на косата„VH by Vladislava”, а събраните средства от продажбата имбяха дарени за каузата.

Част от спонсорите на събитието са „Сатнет“, хотел и ресторант „Алмонд“ – град Карлово, цветарска работилница „Лаванда“, Енджи груп, И-Клима, сладкарница „Неделя“ и още, пожелали да останат анонимни.

Домакин на събитието беше Народно читалище „Васил Левски-1861“ – Карлово, чиято зала бе пълна с хора, дошли да подкрепят каузата.

Екипът на „Дибидюс Нюз“ - водещият на предаването Мишо Паничерски беше водещ и на „Генералната репетиция на „Дибидюс Нюз“. Концерт-спектакълът не мина без как‘ Сийка и маг Касандра – двете жени в екипа, които се представят от Зоя Станкова, режисьорът и критик на предаването Костадин Атанасов и операторът и монтажист Христо Дановски.

Идеята на организаторите, екипите на „Дибидюс Нюз“, „Карлово Нюз“, Craft studio, Сдружение „Игнис“ – Карлово, Reflet, е да има и други инициативи в подкрепа на младите таланти.

 

 

Зоя Станкова

Прочетена 1102 пъти