Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ "БЪЛГАРИЯ ПЕЕ" в Деня на народните будители.
Четвъртък, 02 Ноември 2023 18:34

"БЪЛГАРИЯ ПЕЕ" в Деня на народните будители. Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

   Община Карлово присъди Националната награда за чистота на българския език „Д-р Иван Богоров“ за 2023 година на доц. д-р Петър Ненков – полковник от запаса и резерва, доцент, доктор във  Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив.  
    Националната награда за чистота на българския език „Д-р Иван Богоров“ е учредена през 2017 година от Община Карлово, Съюза на българските писатели и Дружеството на българските писатели – Карлово. С наградата се удостояват български и чужди автори за произведения на български език, с ярък принос в националната литература, написани с обич към книжовния език, завещан ни от карловеца д-р Иван Богоров. Присъжда се ежегодно в Деня на народните будители, за цялостен принос или за отделни творби в направленията: литературни произведения; литературна критика; публицистика; научни изследвания, 
 
  Комисия от изтъкнати писатели, научни работници и общественици с председател Мариан Кръстев – секретар на Дружеството на българските писатели Карлово, присъди Националната награда за чистота на българския език за 2023 година на д-р Петър Ненков. Наградата е кристален плакет с образа на д-р Иван Богоров и парична сума, осигурени от Община Карлово.
   На тържествената церемония присъства кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, по чиято инициатива през 2017 година е учредена Националната награда „Д-р Иван Богоров“, кметът на Община Хисаря Пенка Ганева, културни дейци, общественици и граждани.
 
Тазгодишната церемония по връчването на наградата "д-р Иван Богоров" бе съпроводена от грандиозен концерт с участието на 100 деца от 8 града, които пяха песни с любов към България. 
Събитието е организирано от Община Карлово и сдружение „Арт палитра“.
Концертът започна с представянето на 2 нови песни на група "Карлвойс".
Вокалният педагог и председател на сдружение „Арт палитра“ г-жа Анита Илиева благодари на колегите си музиканти от Пловдив, Челопеч, Стара Загора, Хисаря,Панагюрище за подкрепата, присъствието и професионализма!За приятелството! 
Благодари и на авторите за присъствието и засвидетелстваното внимание на Марина Караманска, Мариана Добрева, Борислав Мирчев, Йордан Илиев и всички спомогнали за осъществяване на концерта.
Craft studio за декори и оформление сцена, Йордан Илиев за отличния звук, Слави Вълев за осветление сцена и за екипа на Читалището,
Бутик за цветя” Емилия” за красивата украса на сцената, Христо Дановски за видео заснемането, Кауфланд Карлово за невероятно пъстрата почерпка за всички деца, както и на зрителите в залата, уважили концерта в празничния ден.
Благодарности на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria за подкрепата и вярата в това, което правим с “Карловойс” през годините и за най- важните: децата и техните семейства!
Прочетена 360 пъти