Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет03012024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Близо 17 млн. лв. е проекто-бюджетът на община Сопот
Четвъртък, 25 Януари 2024 17:22

Близо 17 млн. лв. е проекто-бюджетът на община Сопот Избрана

Оценете
(1 глас)
16 760 826 лв. ще бъде бюджетът на община Сопот за 2024 г. Това стана ясно вчера на обществено обсъждане, инициирано от кмета Станислав Стоенчев и администрацията. От тези пари 5 915 495 лв. ще са от местни приходи. Общественото обсъждане премина пред пълна зала от заинтересовани граждани, които имаха различни въпроси.
Кметът и заместник-кметът Калина Чилингирова подчертаха, че през настоящата година ще се работи приоритетно по проектите, които касаят Инвестиционната програма на Министерството на финансите. Сред тях са реализирането на втория етап от ремонта на площад „Иван Вазов“ в центъра, изграждане на преливник на главния колектор на канализацията на града, ремонт на ул. Трети Март“ , ремонт на пътя от Сопот до завод SKF.
В проекта за бюджет са предвидени разходи за култура и спортни клубове, за клубовете на пенсионерите и инвалидите и за Планинска спасителна служба.
Основните цели на проекта за бюджет 2024 г. са устойчиво балансиране на планираните дейности и разходните отговорности с ресурсите за тяхното осигуряване, поддържане и подобряване на социалната и техническата инфраструктура в община Сопот. „Държим на прозрачността, публичността и гражданския контрол при планирането и разходването на публичните средства“, обясни кметът Станислав Стоенчев и добави, че проектът за бюджет е балансиран и изпълним. Приоритети са още създаването на добре среда и привличането на инвеститори, повече публични пространства и зелени площи за отдих, подобряване на
ефективността по дейностите за чистота и управление на отпадъците. Тези акценти са намерили отражение в проекта за бюджет, който ще осигури постигане на поставените цели, заложени в Плана за интегрирано развитие на община Сопот. На събитието присъстваха председателят на ОбС Сопот Нели Пенева и общински съветници.
Прочетена 264 пъти