Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт05112021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Д-р Емил Кабаиванов: В пътя към Голгота има надежда
Четвъртък, 29 Април 2021 20:30

Д-р Емил Кабаиванов: В пътя към Голгота има надежда Избрана

Оценете
(1 глас)

Уважаеми жители на община Карлово,

Скъпи съграждани,

В средата на Страстната седмица, в очакване на Празника на празниците – Възкресение Христово, се обръщам към вас с пожелания за здраве, радост и светлина в сърцата и домовете. За нас, християните, тази седмица е тъжна – за пореден път съпреживяваме мъките и страданията на нашия Господ Иисус Христос по пътя към Голгота. Но в края на този път ни чака изумителната награда – великото Христово Възкресение, победата над смъртта и  спасението на човечеството.

Страстната седмица е метафора на целия човешки живот. Тя символизира ежедневната борба, несгодите, трудностите, с които трябва да се справяме. И приключва с победата на справедливостта и доброто. В това е смисълът на нашия християнски оптимизъм – че никое зло не е вечно, че тържеството на светлината е неизбежно.

Последните месеци бяха трудни за всички. Но именно нашата вяра ни помага да издържим изпитанията. Светлият пример на Възкресението е нашата пътеводна звезда. Нека бъдем смирени и чисти по сърце, за да посрещнем достойни деня, който народът ни с право е нарекъл Великден.

Бъдете здрави и търпеливи!

Д-р Емил Кабаиванов

Кмет на община Карлово

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

 

Прочетена 119 пъти