Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет07192024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Детски театър „Иван Стефанов“ с дебют на сцената
Вторник, 06 Юни 2023 11:31

Детски театър „Иван Стефанов“ с дебют на сцената Избрана

Оценете
(4 гласа)
В деня на детето – 1-ви юни, малки, големи и още по-големи деца имаха възможността да посетят премиерата на детския театрален спектакъл „Червената шапчица“ – продукция на Детски театър „Иван Стефанов“ при Народно читалище „Васил Левски – 1861 г.“ – Карлово.
Всяка приказка е вълшебство. Вълшебство се оказа необичайният и забавен прочит на „Червената шапчица” от Панчо Панчев /по мотиви от приказката на Шарл Перо/. Приказната магия не беше само в сюжета на постановката, разчупващ напълно традиционната фабула. Тя беше в отдадеността и играта на малките актьори.  
В ролите бяха: Калина Цачева, Йоана Попова, Кристина Донева, Наталия Христова, Кристиан Марков, Атанас Пършев, Виталия Нешева, Лиана Колева, Зара Мандраджиева, Матей Марков, Виктор Петров, Рая Богданова, Анина Хюсеин.
Всички те заедно с художествения си ръководител Зоя Станкова доказаха пред пълния салон на читалището, че театърът е изкуство, за което по-важно от това да имаш школовка, е да имаш сърце и душа, родени за сцената.
Нестандартната интерпретация на приказката, направена от Зоя Станкова, доказа, че в сметът на изкуството граници и стереотипи няма. Защото какво по-логично от това ловецът да има жена, която по време на цялото съжетно действие го преследва с метла? Или от това погрешно попадналия в чужда приказка Пинокио да издирва щуреца си?
Публиката изрази своето възхищение от малките актьори и в края на представлението аплодисментите за техния сценичен дебют бяха нестихващи. Малки и големи се забавляваха с Червената шапчица и нейното приключение в гората. 
„Театърът винаги носи заряд! Всички ние, които сме стъпили на сцената и играем, независимо дали като самодейни, или като професионални актьори, се зареждаме от нея. Тя е „контактът“, в който включваме емоциите, чувствата, живота си и излизаме от салона винаги с пълен заряд, но не на батерията, а на душата! Щастлива съм, че имам възможността да работя с тези прекрасни 13 деца, които се включиха в „Червената Шапчица“! Гордея се с това, че заедно представихме една по-различна постановка и пълният салон, както и въпросът „Кога ще я играете отново?“, доказват, че сме се справили успешно. Заедно! 
Всъщност, не само аз, всички ние от колектива сме щастливи от показаното от децата на сцената! Казвам ние, защото може да съм ръководител на състава, но не съм сама, всичко се прави с хора, а в Народно читалище „Васил Левски-1861г.“ – град Карлово работят чудесни хора, като говорим както за качества в самите тях, така и за висок професионализъм.
Разбира се, не можем да избягаме от тривиалния, но необходим завършек. Благодарна съм на родителите на децата за подкрепата, която ни дават!
Безкрайно благодарна съм на г-жа Пена Николова и г-жа Виктория Колева за прекрасния декор, който създадоха за нас и с който гората на „Червената шапчица“ придоби своя вълшебен облик!
Благодарности към г-жа Светла Георгиева за изработката на афиша, флаерите и билетите, както и на техническия екип на читалището за помощта във всяко отношение!
Благодарности и към колегите Христо Дановски и Костадин Атанасов за професионализма и за това, че винаги са до мен и подкрепиха малките ми актьори!
И не на последно място, най-важната за мен благодарност е към г-н Иван Хаджийски за доверието, която театърът ни получи от него и на г-жа Ангелина Ганчева, че през всички тези месеци беше плътно до мен и беше голямата ми вяра и подкрепа!“, коментира пред „Karlovo News” Зоя Станкова.
 
 
Автор: "Karlovo News"
Прочетена 613 пъти