Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Детски театър "Иван Стефанов" с фантастичен фестивален дебют
Понеделник, 12 Юни 2023 14:26

Детски театър "Иван Стефанов" с фантастичен фестивален дебют Избрана

Оценете
(6 гласа)

Детски театър „Иван Стефанов" при Народно читалище „Васил Левски – 1861г.” – Карлово с фантастичен фестивален дебют с детския игрален спектакъл „Червената шапчица” от Панчо Панчев (по мотиви от приказката на Шарл Перо).

 

Школата носи името на обичания от всички Иван Стефанов, посветил над 60 години от живота си на театралното изкуство, 55 от които като режисьор и ръководител на читалищен театър „Елена Снежина”.

13-те участници и техният ръководител посветиха първата си пиеса, с уважение и почит, на Иван Стефанов. 

Съставът не заложи изцяло на класиката и представи необичаен, и забавен прочит на приказката, който определено спечели симпатиите на публиката, а явно и на журито.

Спектакълът бе представен на първия фестивал на талантите „Магията да мога”, организиран от Детска театрална и филмова школа „Тракия вижън” и Арт подаръци „Pebble”в лицето на Ивета Митева и Радосвета Захариева, осъществен с подкрепата на Община Нова Загора и Народно читалище „Д. П. Сивков – 1870” – Нова Загора.

Фестивалът бе насочен в това да обхване, колкото се може повече изкуства и да покаже на децата, че изкуството наистина е магия, която грабва веднъж и остава в човека за цял живот.

Жури в състав Теодор Димитров – председател и членове: Велина Минкова и Дарина Захарлиева, отсъди на малките ни актьори и техния художествен ръководител, постановчик и режисьор Зоя Станкова следните отличия:

  • Плакет Най-добра главна женска роля за Калина Цачева (Червената Шапчица)
  • Плакет Най-добра поддържаща роля за Наталия Христова (в ролята на Белла)
  • Плакет Най-добра режисура за г-жа Зоя Станкова
  • Плакет Най-добро общо представяне, медали и грамоти за всички наши артисти 
  • Плакет Наградата на кмета на Нова Загора 

 

Екипът на НЧ „Васил Левски – 1861г.” - Карлово

Прочетена 495 пъти