Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт11282023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Духът на Коледа се пренесе в НЧ „Васил Левски-1861г.” – Карлово
Сряда, 21 Декември 2022 11:02

Духът на Коледа се пренесе в НЧ „Васил Левски-1861г.” – Карлово Избрана

Оценете
(5 гласа)

Когато говорим за творчество, за събития и успехи в културен аспект, мисълта ни отива винаги при Народно читалище „Васил Левски – 1861г.” – град Карлово. Онова място, което е храм за творците, сцена за развитие на децата и носи в себе си духа на културата, просвещението и вдъхновението. Читалищата са сградите със сърца, оформени от изкуството и души,  които не са изгубили ценностните си устои във времето.

На Игнажден (20 декември), денят с който започват коледнитеи новогодишни празници,под надслов „Бъден празник да се слави” в Камерна зала на Народно читалище „Васил Левски-1861г.” се състоя коледен концерт с участието на децата от школите по изкуства: Детска фолклорна формация „Розова долина”, с художествен ръководител Велина Иванова; Музикална школа по пиано, с художествен ръководител Русанка Русанова; Детски Танцов състав „Розова долина”, с художествен ръководител Мирослав Василев; Музикална школа по гъдулка, с художествен ръководител Николай Тослаков; Школа по изобразително изкуство „Карловски Арт Колорит”, с художествен ръководител Пена Николова.

В препълнената Камерна зала на читалището, освен коледния дух, прекрасните деца таланти изпълниха и пространството, и сърцата, и погледите със силни емоции и топли чувства, усмивки, любов, енергия, която бе предадена на всеки един зрител.

Вечерта премина през тематичните коледни песни, ценността на българския фолклор в песен и танц, нежните класически изпълнения на пиано, изпълненията на гъдулка. За пълния баланс между прекрасната украса на залата и таланта на децата, се бяха погрижили малките художници, чиито картини донесоха поне в очите ни онзи дългоочакван сняг, затрупаните къщи, пушещите коминчета, отрупаните със снежинки клони и топлото настроение насред зимната идилия.

 

Коледа е времето, в което светът става по-добър и по-красив. Времето, в което хората сме по-сплотени. Времето, когато ни събират усмивка, песен, танц и ни носят за пореден път благодарността, че ги има – децата, ръководителите на школите, читалищата, хората, които горят в своята идея и не палят огъня си само на елхата, а го поддържат целогодишно в сърцето си.

Организаторите на концерта, екипа на Народно читалище „Васил Левски-1861г.”, изпратиха своите гости с пожелания за здраве и още много споделени емоции и сцени.

 

Зоя Станкова

 
Прочетена 444 пъти