Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт05112021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Два спечелени проекта за с. Климент по ПУДООС в кампания „Чиста околна среда-2021“
Събота, 27 Февруари 2021 12:52

Два спечелени проекта за с. Климент по ПУДООС в кампания „Чиста околна среда-2021“ Избрана

Оценете
(1 глас)

Мано Манов, кмет на село Климент сподели в профила си във фейсбук, че селото е спечелило два проекта по ПУДООС в кампания „Чиста околна среда-2021“. 

А ето и на какви нови придобивки ще се радва селото: 

 

“Кметство Климент – институция в дълг към жителите си.  

Единия проектът „Еко кът за децата на Климент“ е насочен към децата от детската градина  в селото. С осъществяването на тази инициативата ще допреустроим двора на детската градина и ще оформим красив еко кът  с типични за района билки и подправки, за които децата ще се грижат. Част от оградния дувар ще се превърне в информационна стена с описание на билките и подправките, растящи в нашия район, тяхното приложение в ежедневието и медицината. С указателни табла ще запознаем децата с видовете гъби и животни обитаващи Същинска Средна гора. Ще се монтират интерактивни съоръжения на открито и ще закупим образователни материали по темата на кампанията „Обичам природата и аз участвам“. С децата на Климент ще организираме детски карнавал със закупени костюми на плодове, зеленчуци и цветя от „бабината градина“.

    Втория проект е за облагородяване на райони за младежите на Климент. Естетизиране на селска среда чрез  озеленяване и  създаване на по-приветлива атмосфера за социални контакти, на жива и красива, естествена и поддържана публична среда, която местното население и гостите на Климент заслужават. Нашата задача е изграждане на класна стая на открито до читалището за провеждане на различни занимания с деца и младежи и обособяване на футболно игрище за масов спорт сред природата в училищния двор. Наша цел е новите придобивки да създадат жива атмосфера на добре поддържано село с отговорен „зелен достъп” за социално приобщаване и ще дадат възможност на децата и младежите да прекарват повече време в игри и спорт сред природата.

Благодаря на екипа с който разработихме проектите - Теодора Димитрова и Николина Петрова” - Мано Манов, кмет на село Климент

Прочетена 548 пъти