Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Иновативно училище "Ген. Владимир Заимов" отново бе домакин по НП "Иновации в действие"
Вторник, 04 Април 2023 16:12

Иновативно училище "Ген. Владимир Заимов" отново бе домакин по НП "Иновации в действие" Избрана

Оценете
(1 глас)
От днес до 6 април 2023г. професионална гимназия “Ген. Вл. Заимов“ гр. Сопот посрещна екипите от учители и ученици от партньорските училища:
 
Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък, Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии - Плевен и Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Кърджали.
Поводът бе Национална програма “Иновации в действие“, чиято цел е да даде възможност за мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри и работещи иновации между училищата чрез демонстрация, наблюдение и обсъждане на открити уроци в избраното училище.
Като домакини професионална гимназия “Ген. Вл. Заимов“ гр. Сопот предложи на гостите от партньорските училища програма, изпълнена с интересни учебни занимания и дейности от различни професионални направления.
Директорът г-н Георги Генов и неговия екип посрещнаха гостите в Актовата зала на училището, където бе представена презентация за 50-годишната история на гимназията. Представителите и на 3-те училища също представиха своите градове и училищата, които представляват.
Обсъдени бяха общите проблеми на професионалното образование за подготовката и успешното завършване на зрелостниците, както и предизвикателствата при избора на професия в съвременните условия на конкуренция между училищата.
Прочетена 457 пъти