Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ КАРЛОВО И КАЗАНЛЪК ПРАЗНУВАТ 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ
Неделя, 08 Януари 2023 12:30

КАРЛОВО И КАЗАНЛЪК ПРАЗНУВАТ 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ Избрана

Оценете
(0 гласа)
На 08.01.2023 г. в град Карлово в тържествена обстановка беше отбелязана 145-та годишнина от Освобождението на града. В мероприятието взеха участие военнослужещи от 3 механизиран батальон и военният духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада.
Тържественото честване на годишнината започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските войни и българската войска, дали живота си за освобождението на града произнесе директорът на историческия музей - госпожа Мария Деянова. 
Честването продължи пред паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя. 
На ритуала присъстваха: д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, народни представители от 48-то Народно събрание, бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61 механизирана бригада, г-н Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, г-н Стефан Стефанов – секретар на Община Карлово, общински съветници, кметове на населени места, представители на общинската администрация, на военно-патриотичните организации и граждани на Карлово.
Освобождението на Казанлък беше отбелязано с ритуал по поднасяне на цветя на паметника в двора на Девическия манастир „Въведение Богородично”, на което присъстваха кметът на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова, Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан и заместник-командирът на 61 механизирана бригада полковник Мирослав Костадинов.
 
Източник: 61 Стрямска механизирана бригада
 
Прочетена 357 пъти