Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ КАРЛОВО: ИЗПРАЩАМЕ НАШИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ НА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА/ВИДЕО/
Вторник, 25 Юли 2023 18:05

КАРЛОВО: ИЗПРАЩАМЕ НАШИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ НА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА/ВИДЕО/ Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

Около 120 военнослужещи от 61 Стрямска бригада заминават на участие във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“. Мисията ще е 6 месеца, сред военните има над 10 жени.

Официалната церемония по изпращането се проведе днес на площад „Васил Левски“ в Карлово. Освен семействата и близките на военните, присъстваха заместник началникът на отбраната ген. лейтенант Михаил Попов, командирът на сухопътните войски ген. майор Деян Дешков, командирът на съвместното командване на силите ген. майор Валери Цолов, както и заместник-кметът на община Карлово Антон Минев.

Ген. Попов и Антон Минев приветстваха военнослужещите и пожелаха всички да се върнат живи и здрави, в пълен състав, от мисията. От името на министъра на отбраната и кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов двамата поднесоха икони на помощник-националния командир на контингента подполковник Пламен Стефанов, който ще ръководи мисията.

Прочетена 405 пъти