Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет01202022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ КАРЛОВО ПРАЗНУВА 144 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ
Събота, 08 Януари 2022 12:06

КАРЛОВО ПРАЗНУВА 144 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ Избрана

Оценете
(3 гласа)
На 08.01.2022 г. в град Карлово в тържествена обстановка беше отбелязана 144-та годишнина от Освобождението на града. В мероприятието взеха участие военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада. 
Тържественото честване на годишнината започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските войни и българската войска, дали живота си за освобождението на града произнесе директорът на историческия музей - госпожа Мария Деянова. 
Честването на годишнината от Освобождението на града продължи с шествие до паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите беше почетен с поднасяне на венци и цветя. 
На ритуала присъстваха д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, г-жа Веска Ненчева -  народен представител от 47-то Народно събрание, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 механизирана бригада, г-н Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, общински съветници, кметове на населени места, представители на общинската администрация, на военно-патриотичните организации, граждани на Карлово.
Прочетена 119 пъти