Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кметът д-р Емил Кабаиванов иска от МОН да финансира ремонт в училището в с. Христо Даново
Петък, 07 Април 2023 13:27

Кметът д-р Емил Кабаиванов иска от МОН да финансира ремонт в училището в с. Христо Даново Избрана

Оценете
(1 глас)

 Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще сезира Министерството на образованието и науката /МОН/ за възникналия проблем с подпорна стена на спортната площадка на Основно училище „Генерал Карцов“ в с. Христо Даново. Това стана ясно по време на изнесената приемна на кмета и неговия заместник Антон Минев в селото, състояла се на 5 април. На място те, заедно със Севдалин Янков - кмет на Христо Даново и директорът на училището Красимира Димитрова, обсъдиха вариантите за възстановяване на подпорната стена, разрушена вследствие на обилни дъждове. Община Карлово ще изготви план-сметка с предложение стената да бъде укрепена със стоманени пилони. Документите ще бъдат входирани в МОН с настояване образователното министерство да осигури финансиране на ремонта.

  Д-р Кабаиванов пое ангажимент след Великденските празници в населеното място да бъдат изпратени експерти от общинската администрация, които ще съдействат за започване на процедура за узаконяване на построени къщи в един от районите на Христо Даново.

Прочетена 899 пъти