Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон04222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кметът на община Сопот Станислав Стоенчев връчи грамота и парична награда на новия вицешампион на България по вдигане на тежести Иван Димов
Сряда, 21 Февруари 2024 13:22

Кметът на община Сопот Станислав Стоенчев връчи грамота и парична награда на новия вицешампион на България по вдигане на тежести Иван Димов Избрана

Оценете
(2 гласа)

Медия

 22-годишният сопотненец грабна второто място в категория 61 кг. на Европейското първенство, което се проведе преди дни в София.
Иван е състезател на националния отбор по вдигане на тежести, тренира в клуб 
„Самсон“ в родния си град, а негов треньор е баща му-Петко Димов.
От свое име и от името на цялата общинска администрация кметът благодари на младия шампион за радостта и гордостта, които е носил и носи на съгражданите си. „Винаги в мое лице и това на екипа ми ще имате моята подкрепа, и финансова, и морална. Ще опитаме да решим проблема със сградния фонд, защото знам ,че тренирате в лоши условия. За мен като кмет на община Сопот е изключителна чест и привилегия да посрещна и състезателя, и треньора.
През 
юни месец очакваме и олимпийски шампион“, обърна се към Петко и Иван Димови кметът. 
„Искам да благодаря лично на Вас и на всички от Вашия екип за подкрепата, която ни оказвате не само на нас, а на всички спортисти в Сопот. Да сме здрави и да покажем това, което можем“,каза Иван Димов.
Димов младши е спечелил медала след оспорвана надпревара с опонентите си и с травма в коляното, която е получил 20 дни преди Европейското състезание, разказа треньорът. Иван Димов е носител на бронзов медал от миналогодишното Европейско първенство, а през 2022 г.
стана европейски шампион по вдигане на тежести.
Прочетена 1053 пъти