Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кметът на село Столетово благодари на спасител от сектора "Специализирани оперативни дейности"
Събота, 12 Ноември 2022 17:58

Кметът на село Столетово благодари на спасител от сектора "Специализирани оперативни дейности" Избрана

Оценете
(1 глас)
Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив публикува на страницата си във фейсбук благодарствено писмо от кмета на с. Столетово - Мирослав Колев.

Писмото е адресирано до главен инспектор Петър Петров - начаник на сектор СОД при РДПБЗН 
- Пловдив и в него се казва:

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПЕТРОВ,
От името на жителите село Столетово и лично от мое име, като кмет на Кметство с. Столетово, общ. Карлово, се объщам към Вас, за да изкажа своята благодарност към Вашия служител Иван Йорданов Ангелов за добре свършената работа.
Иван Ангелов работи на река Стряма и с Ваше разрешение съдейства за възстановяването на падналия мост с поверената 
му техника.
Чрез Вас бих искал да изкажа мнението си, че се нареждате сред малкото съвременни благодетели, които с възгледите, разбиранията и действията си, доказват, че у българина е жива изконната традиция да помага.
Сигурен съм, че благодарение на Вашите усилия и тези на екипа Ви, представен от добри служители, ще стимулирате все повече млади хора като Иван Ангелов да се развиват в своята професионална област.
„Специализирани оперативни дейности" е сектор с водещо значение за създаването на кадри, които са отдадени на професията и помагат на отделните индивиди и социални групи.
Радвам се, че във Ваше лице намираме съдействие и подкрепа в усилията ни за възстановяването на речното корито след пороя, който сполетя подбалкана на 02.09.2022 г.
От сърце желая на Вас и служителите Ви много здраве, професионални успехи и удовлетворение от постигнатото.
С уважение,
 
Мирослав КОЛЕВ
Кмет на с. Столетово
 
Гордеем се с Иван Йорданов Ангелов- спасител в сектор "Специализирани оперативни дейности"- един от големите ЧОВЕЦИ в нашия екип, пишат още в публикацията си РДПБЗН - Пловдив.
33- годишният спасител Иван Ангелов е от Садово. В сектор "СОД" на пловдивската пожарна работи като водач на самоходна техника. Става част от екипа ни само преди година, когато печели конкурс и сбъдва своята мечта- да помага с натрупания опит в областта на самоходната и тежка техника. След завършването на образование, близо 12 години работи с багери, фадроми, валяци, асфалтопологащи машини и булдозери. Споделя, че се е надявал да работи в името на хората, като им помага в трудни моменти. И идва време, когато мечтата му става реалност. Работи с огромно желание и хъс. Не спира да учи, да се развива и да чете за новостите в своята област.
Веднага след бедата, сполетяла подбалканските села, ръководството на сектора го изпраща на изключително трудния и тежък терен, където да приложи своите умения и познания, като бъде полезен и с опита си.
В село Богдан помага с багера и булдозера близо два месеца, а в село Столетово-две тежки седмици разчиства с машините тонове пясък и наноси. Споделя, че на първото си дежурство, заварва моста на Столетово заровен в реката. На следващото дежурство заедно с кмета и местните хора го поставят отново на мястото му- и то в рамките на деня. Трудностите на терен не го плашат. Като типичен спасител, трябва да взема решения мигновено и с цялата си отговорност да застава зад тях. Изключително скромен е - казва, че от една страна просто е трябвало да действа бавно и прецизно, за да не пострада някой, а от друга- да се работи бързо, за да се възстанови пътната връзка с откъснато населено място.
Гордеем се с нашия екип- служители и ръководители, за които да помагат на останалите е призвание!
 
Прочетена 791 пъти