Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кметът на Сопот: Очакваме нова радост и гордост за общината от шампиона Иван Димов
Понеделник, 13 Май 2024 13:54

Кметът на Сопот: Очакваме нова радост и гордост за общината от шампиона Иван Димов Избрана

Оценете
(1 глас)
21-годишният състезател по вдигане на тежести Иван Димов от Сопот заминава в края на юли за Париж, където ще се проведат Летни олимпийски игри 2024 г. Иван Димов е многократен републикански и европейски шампион по вдигане на тежести. Той е и световен вицешампион от Световната купа в Катар 2023 г.
За подготовката на младия спортист, за витамини и възстановяване, за хотелите и лагерите преди голямото състезание, са необходими сериозни средства. В тази връзка кметът Станислав Стоенчев благодари на ОбС Сопот, който подкрепи неговата идея за създаване на Методика за финансиране на даровити деца от общината.
„На финала от създаването на Методиката сме. Като спортист, а и вече като кмет, за мен е изключително важно да помагаме на такива деца и младежи. Ще работим заедно за това нашите надежди в спорта, образованието и културата да бъдат нормално и навреме финансирани . Ще направим така, че да изпратим Иван в Париж готов и със средствата, които са необходими за представянето му там“, каза Стоенчев.
Кметът пожела на Иван Димов да се върне с победа и отново да накара община Сопот да се гордее с него.
Иван Димов благодари на първия си треньор Иван Лухов, с когото е стартирала спортната му кариера. Към момента негов треньор е баща му Петко Димов, който разказа, че е трудно да подготвяш шампион, защото финансиране от Федерацията няма. За всичко се грижат сами. Димов Старши благодари на кмета за подкрепата. Стоенчев им е предоставил помещение, в което тренират. Димов Старши изрази също благодарности към общинския съветник Яко Драганов, който е направил много за тях, оказал е пълно съдействие и за претърпяна от спортиста операция , както и на Пламен Сакутов, който се е отзовал в труден за тях момент по време на подготовка.
Кметът и треньорът призоваха всички, които имат възможност, да помогнат на младия спортист.
Прочетена 136 пъти