Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед03032024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Когато сърцето проговори - към певческа група „Ведрина“ от село Ведраре
Неделя, 29 Май 2022 20:37

Когато сърцето проговори - към певческа група „Ведрина“ от село Ведраре Избрана

Оценете
(3 гласа)

Днес се запознах с едни страхотни жени от певческа група „Ведрина“ при Народно читалище „Развитие-2016“ – село Ведраре…

Човек би си казал и какво, едно ново запознанство или няколко. Не е съвсем така. Много хора идват, просто минават или си тръгват от живота ни, но винаги има разлика между тях, разлика от човек до човек или до общност от хора.

Да, винаги съм имала много специално и особено отношение към възрастните хора. Те имат друг заряд. Те са Вселена от безкрайности, от спомени, от разкази, от емоции. Те са по-топлата стана на чувствата и по-дълбокият смисъл на дните ни. Извор са! Най-истинският извор за нас, младите. Най-дълбокият извор.

Всъщност, дори не мога да кажа, че са стари, просто са изброили повече години и това им носи много уважение, придава някак тежест и важност. Духът им лети, твори, мечтае и учи.

Това е стойностното в нашето вчера, днес и утре! Тези хора, които са безценни, независимо дали са на полето, на сцената, на пейката на улицата, в читалището.

Те са онзи все по-далечен момент, който ни свързва с корените. Онзи момент, за който все няма време и то само, защото се залъгваме с глупости. Но, точно това време трябва да ценим. Тях трябва да ценим.

Останалото е… Бутафорен сюжет на поредното действие от пиесата, която носи името на живота и брои в дни, а не в ценности. Без хора като тях сме изгубени! Не в скъсаните дънки, чалгата и силикона, а в носията, фолклора и историята е истинският българин!

В тези жени, в другите като тях, независимо самодейци или просто хора, от все по-рядката порода истински хора, чисти в думите и делата си като деца, в тях е скрита цялата безценност на времето.

С дълбоко уважение мога да кажа, че за мен бяха удоволствие минутите прекарани с тези прекрасни момичета! Да, момичета! Напълниха ми душата! Да са живи и здрави…

Благодаря Ви! И до следващата ни, обещана, среща!

 

Автор: Зоя Станкова

 

Прочетена 806 пъти