Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ КТ „Подкрепа“ за шеста поред година „С благодарност към учителя“
Неделя, 15 Май 2022 15:22

КТ „Подкрепа“ за шеста поред година „С благодарност към учителя“ Избрана

Оценете
(3 гласа)

Медия

 

В традиция се превърна организираният от Регионалния синдикален съюз и синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ – Карлово, празник под надслов „С благодарност към учителя“.

За шеста поред година бе връчена наградата на умни, активни и граждански ангажирани зрелостници, с доказани вече лидерски качества - „Надежда за утре“.

Сред гостите на събитието бяха д-р Юлиян Петров – Председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ , Антон Минев – зам. кмет на Община Карлово, Мехмед Тухчиев – секретар на Община Сопот.

Приветствия бяха получени от г-жа Веска Ненчева – народен представител в 47-то Народно събрание.

Организаторите на събитието бяха подготвили и кратък филм, в който имаше поздрав от първия носител на наградата „Надежда за утре“ – Даниел Богдански. Той запозна всички с проекта си „21 причини да останеш във България“ и това беше онзи момент на гордост, в който деца и ученици осъзнават, колко е значим всеки един техен труд, колко е важна подадената ръка и колко високо можем да полетим с мечтите си.

За шест години наградените и поощрени деца са около 15 на брой, а за 2022 година техните имена са: Венцислава Писачева от СУ „Христо Проданов“ – град Карлово, Марна Чернева от СУ „Васил Левски“ – град Карлово и Мирослав Николов от ПГ „Ген. Вл. Заимов“ – град Сопот.

Идеята на тази награда е те, младите хора, да се чувстват забелязани, да видят, че това, което правят в училище, а и извън него, в своите граждански инициативи и със своята гражданска позиция, е значимо не само за тяхното личностно развитие, но и за обществото ни като цяло.

Богата музикална програма съпроводи награждаването и се погрижи за доброто настроение на учителите и учениците, събрали се в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово.

В нея взеха участие Фолклорен ансамбъл „Розова долина“ при Народно читалище „Васил Левски-1861“ – град Карлово, Дария Ташева от ДГ „Гина Кунчева” – град Карлово, Никол Гаджева от 6аклас на СУ “Христо Проданов” – град  Карлово.

Бе представена още изложба “Децата и пролетта” на деца от ДГ “Ана Козинарова” – град Клисура и ДГ “Гина Кунчева” – град Карлово.

В ролята на водещ на събитието влезе г-жа Христина Томанова – председател на Регионален синдикат „Образование“, която внесе много настроение и усмивки.

Ученици от ПГ „Ген. Вл. Заимов“, заедно със своите преподаватели, бяха подготвили коктейл за завършека на вечерта.

 

Автор: Зоя Станкова

Прочетена 812 пъти