Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет03012024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ЛЕТЯЩ СТАРТ НА КОНКУРСНАТА 2024 ГОДИНА ЗА ПЕВЦИТЕ ОТ ДФФ „РОЗОВА ДОЛИНА“ НА „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ 2024 В ПЛОВДИВ/ВИДЕО/
Петък, 09 Февруари 2024 15:48

ЛЕТЯЩ СТАРТ НА КОНКУРСНАТА 2024 ГОДИНА ЗА ПЕВЦИТЕ ОТ ДФФ „РОЗОВА ДОЛИНА“ НА „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ 2024 В ПЛОВДИВ/ВИДЕО/ Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

6 златни, 2 сребърни, 2 бронзови отличия и 4 поощрителни награди спечелиха Детска фолклорна формация  „Розова долина“ от Международен конкурс „Орфееви таланти“ – Пловдив.
 
В четири поредни дни, АМТИИ „Професор Асен Диамандиев“ – Пловдив  се превърна в истинска арена, на която талантливи деца и младежи показваха своите постижения в областта на музикалното, танцово и изобразително изкуство пред респектиращ журиращ състав.
 
И тази година, младите карловски таланти от ДФФ „Розова долина“ при НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ гр. Карлово с художествен ръководител Велина Иванова, участваха в десетото, юбилейно издание на авторитетния конкурс, който се проведе в периода 1 – 4 февруари 2024 г.
 
Малките – големи певци се завърнаха в Карлово с усмивки и желание за още повече успехи, и с престижни отличия, в конкуренция с музикални училища и паралелки от цялата страна. Състезаваха се в две направления – Поп и джаз пеене и Народно пеене, и за голяма радост и гордост, са отличени с награди както следва:
 
Направление „Поп и джаз“:
 
Теа Ненкова – 1 възрастова група – Златна лира на Орфей
 
Анджелина Манолова – 3 възрастова група – Бронзова лира на Орфей
 
Никол Гаджева – 4  възрастова група – Бронзова лира на Орфей
 
ДФФ „Розова долина“ се представи в Направление „Камерни вокални групи“. Формацията в състав: Никол Гаджева, Анжелина Манолова, Йоана Попова, Елизабет-Анн Ръмбъл, Александър Ръмбъл, Магдалена Стойкова, Дария Ташева, Ивона Иванова, Катерина Дикова, заслужено спечели Златна статуетка и комплименти от журито за изпълнения репертоар от акапелна Шопска китка и компилацията „Карловски песни“.
 
Направление „Народно пеене“
 
2 възрастова група
 
Магдалена Стойкова – Златна Лира на Орфей
 
Дария Ташева – Златна Лира на Орфей
Прочетена 148 пъти