Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ПОД НАДСЛОВ “ЗАЕДНО - СПОРТ И ИЗКУСТВО“, организирани от Фондация “Борис Христов
Понеделник, 28 Август 2023 11:26

МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ПОД НАДСЛОВ “ЗАЕДНО - СПОРТ И ИЗКУСТВО“, организирани от Фондация “Борис Христов Избрана

Оценете
(1 глас)

 Фондация “Борис Христов“ в периода 06.09.2023 г. - 09.09.2023 г. организира младежки фестивални дни на територията на град Карлово, в изпълнение на проект “ЗАЕДНО - СПОРТ И ИЗКУСТВО“, с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г., Министерство на младежта и спорта.

  Проектът е насочен към все по-актуалния въпрос в съвременния контекст – устойчиво намаляване на агресията с фокус изграждане на нагласа за нулева толерантност към насилие посредством активиране на цялата общност в усилията за изграждане на сигурна среда, спорт и изкуства.

   Целта на проекта е да обвърже намаляването на агресията със същевременен отговор на потребностите на младите хора – от намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата до референтните значими други – връстници и възрастни.

   Дейностите, които ще реализираме по време на фестивалните дни, са разработени в отговор на наблюдаваните негативни тенденции по отношение на различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение сред младите хора. Целевите групи са  младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. Всяка целева група има различни потребности, което води до диверсификация на превенции по отношение на агресията. Предвид възрастта и оформените устойчиви модели, както и влиянието на младежите като модел на поведение за по-малките, идеята е за привличане на младежите като “Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ”. По този начин ще положим основа на изграждането на общностна нагласа за промяна в разпознаването, превенцията и недопускането на форми на насилие и тормоз - чрез осъзнаване на собственото поведение и поведенията на другите. Това е най-ефективният и устойчив модел за постигне и ангажиране на Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ сред младежите.

    Във фестивални дни ще организираме:

   1. Тридневни обучителни семинари за целевите групи - 06.09.2022, 07.09.2023 и 08.09.2023 с начален час 11:00 часа и край 16:00 часа в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово.

   2. Спортен празник, открита сцена и празничен концерт на 09.09.2023 на изградена от Фондация “Борис Христов” сцена на пл. “20-ти юли“, с начален час за спортния празник и откритата сцена 11:00 ч. и край 16:00 часа. Празничен концерт с начало 20:00 часа и край 22:00 часа.

   3. Обучителните семинари, спортният празник, откритата сцена и концертът са БЕЗПЛАТНИ за всички участници и жители на града и областта.

   Нещо повече... Преминалите обучението ще бъдат Сертифицирани за “Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ“.

 

Източник/ Община Карлово

Прочетена 471 пъти