Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет12022021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ НАЧАЛНИКЪТ НА ОТБРАНАТА НА ПОСЕЩЕНИЕ В 61 СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА
Понеделник, 08 Юни 2020 18:19

НАЧАЛНИКЪТ НА ОТБРАНАТА НА ПОСЕЩЕНИЕ В 61 СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА Избрана

Оценете
(1 глас)
На 8 юни началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и директори на дирекции в Щаба на отбраната посетиха 61 Стрямска механизирана бригада в град Карлово.
 
След посрещане на началника на отбраната от комадира на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, му бяха отдадени военни почести на строевия плац на бригадата. Адмирал Ефтимов и гостите бяха запознати с въоръжението, техниката и войсковото оборудване на формированието. Бяха им демонстрирани възможностите на Полевата интегрирана комуникационнно-информационна система /ПИКИС/, след което посетиха православен параклис „Свети Мина”, изграден в района на бригадата.
Посещението продължи със снимка на гостите пред „Паметника на загиналите войни във воините 1912-1918 г.” с командването, командирите на батальони и дивизиони и началниците на отделения в 61 Стрямска механизирана бригада.
Началникът на отбраната и гостите разгледаха новопостроената сградата на щаба, след което им беше изнесен брифинг за запознаване със структурата, състоянието и използване на формираованията от състава на 61 механизирана бригада, който се състоя в учебния корпус на 3 механизиран батальон.
Като част от визитата си във формированието адмирал Ефтимов посети и новооткритите зали „Стремци”, където проведе последователно срещи с командването, командирите на батальони и дивизиони, началниците на отделения и служби, командирите на роти и батареи и главните сержанти на 61 механизирана бригада, както и с войнишките представители.
Прочетена 791 пъти